Nyheter

– Halv pris for elbilparkering

Det skal lønne seg å kjøre elbil.

Regjeringen mener elbiler bør ha minst 50 prosent rabatt ved parkering og sender et lovforslag ut på høring.

– Det er viktig at det lønner seg å bruke elbil, også når man skal parkere. For å stimulere til ytterligere bruk av elektriske kjøretøy bør det derfor være billigere å parkere et elektrisk enn et fossildrevet kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Samferdselsdepartementet sendte torsdag på høring forslag til endring av veitrafikkloven og parkeringsforskriften for å sikre at elektriske og hydrogendrevne kjøretøy skal ha minst 50 prosent rabatt ved parkering sammenlignet med fossildrevne kjøretøy.

Forslaget gjelder på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser skiltet med hvit «P» på blå bakgrunn, går det fram av en pressemelding fra Samferdselsdepartementet. (©NTB)

Mer fra: Nyheter