Nyheter

UiS vil avskjedige professor Langeland

Universitetet i Stavanger ønsker å avskjedige professor Nils Rune Langeland etter en lang historie med grove meldinger og seksuell trakassering.

Det er nettstedet Khrono, som følger utdanningssektoren, som skriver dette. Ifølge Khrono har UiS forberedt en avskjedssak mot historieprofessor Nils Rune Langeland.

Rektor Marit Boyesen ved UiS ønsker ikke å kommentere saken overfor Khrono, verken historiene om trakassering av ansatte eller den kommende avskjedssaken.

UiS bekrefter imidlertid mandag på egne nettsider at det er gitt forhåndsvarsel om avskjed til professor Nils Rune Langeland.

Saken vil bli behandlet i styrets ansettelsesutvalg fredag 24. november. UiS har ingen ytterligere kommentarer til saken.

Det stormet rundt professoren og universitetet i sommer da flere kvinner sto fram og fortalte at de hadde mottatt trakasserende og grove meldinger fra professoren.

LES OGSÅ: Student har klaget på upassende meldinger

– Jeg har ingen kommentar til realitetene i saken. Dette er en personalsak, og da er opplysningene taushetsbelagt. Men jeg kan bekrefte at det pågår en avskjedssak når det gjelder Langeland, sier advokat Kjell M. Brygfjeld til NRK.

Sommerens medieomtale av grove meldinger fra professoren til ulike kvinner, skal utgjøre kun en del av avskjedssaken, ifølge Khrono.

Orientert i oktober

Langeland skal ha blitt orientert i begynnelsen av oktober i år om at Universitetet i Stavanger ønsker å avskjedige ham. I slutten av august i år bekreftet rektor Marit Boyesen at Langeland ikke skulle undervise mer dette studieåret, men egne seg til forskning. Langeland selv var uenig i den avgjørelsen.

Nils Rune Langeland har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 2008.

LES OGSÅ: Ba studenter tenke seg om før de varslet om kritikkverdige forhold

Mer fra Dagsavisen