Nyheter

Slik blir Utopia-festivalen

Festivallandsby, fyrverkeri og mye sikkerhet under Utopia-festivalen.

1 av 2

Fredag sparkes tidenes første Utopia-festival i gang i og utenfor Stavanger konserthus. Amfiet utenfor konserthuset tas i bruk, og det samme gjør Zetlitz-salen inne i huset.

– Inne i Zetlitz blir det matservering, hovedbar og stands. I andre etasje i foajeen blir det egen VIP-bar, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen til RA.

– Det blir en slags festivallandsby inne i Zetlitz. Fordi det er begrenset med flater ute, valgte vi å legge det innendørs, legger han til.

LES OGSÅ: Stengte veier under Utopia

Det blir også to spiseområder utendørs - et i parken utenfor Zetlitz, og et nærmere hovedinngangen til konserthuset. I tillegg er det også to barer på uteområdet ved hovedscenen.

For dem med VIP-pass blir det en egen sone på toppen ved parken.

– Overflod av vakter

Det er plass til mellom 6000 og 7000 mennesker i amfiet, og politiet har allerede varslet at de kommer til å gjennomføre narkotikaaksjoner under festivalen.

– Vi har overflod av vakter og politi under festivalen. Vi har overdimensjonert litt, fordi det er et ukjent sted og en ny festival. Vi har litt ekstra politi og mye sikkerhet ellers. Dessuten er også ambulanser til stede, og Norsk Folkehjelp har to soner inne på området, sier Svendsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra billett til bånd

Når det gjelder bytting fra billett til festivalbånd kan dette gjøres på to måter. Enten ved å gå til Stavanger Sentrums lokaler i Søregata, eller ved å bytte ved inngangen til festivalen.

Lokalene i Søregata holder åpent til klokken 19.00 torsdag og fredag, og fra klokken 10.00 til 16.00 på lørdag. Dersom du ønsker å bytte til armbånd utenfor festivalområdet kan dette gjøres fra klokken 15.00 på fredag, og fra klokken 14.00 på lørdag.

– En tiendel har allerede byttet fra billett til bånd, så det er veldig bra. Vi anbefaler å gjøre byttet på forhånd, slik at køene blir mindre på fredag og lørdag. Likevel vet vi jo at dette ikke er mulig for alle, sier Svendsen.

– Det alle må huske på er å møte opp personlig, for det går ikke an å ta med bånd til en venn. Dette er på grunn av sikkerhet, og vi er pliktet til å sette på båndene selv, det må skje fra festivalcrewet, legger han til.

LES OGSÅ: – Jeg tror ingen selger ut første året

Fyrverkeri

Ellers håper Svendsen at værer holder seg, og at folk strømmer til amfiet.

– Nå som det er meldt så fint vær er det jo bare å ta fri fra jobb og komme bort, sier festivalsjefen.

– Dessuten kan jeg røpe at det blir både fyrverkeri, flammer og røyk. Resten må folk komme og oppleve selv, legger han til.