Nyheter

Damefest på Forus

Line Pedersen er ildsjelen bak «Pink Party» som arrangeres for tredje gang i dag. Et arrangement kun for kvinner, hvor alle pengene går uavkorta til kreftsyke barn på SUS.

Det hele startet for litt over tre år siden da Line Pedersen kjedet seg, og ville finne på noe artig. Hun hadde drevet med homeparty med klær en liten stund, men tok så steget litt videre.

– Jeg fikk tilbud fra Skjærgårdshuset, som lot meg bruke lokalene deres de to første årene. Jeg hadde regnet med at det kanskje skulle komme rundt 50 stykker, men vi endte opp med 170 damer det første året, sier Pedersen.

Arrangementet heter «Pink Party», og er en fest kun for kvinner. Det selges lodd og auksjoneres bort gjenstander, hvor alle pengene går uavkortet til kronisk og kreftsyke barn på SUS. De første årene gikk pengene til Rosa Sløyfe-aksjonen, men så bestemte Pedersen seg for å gjøre det mer lokalt.

– I fjor fikk vi inn 60.000 kroner, og i år har jeg et mål om 100.000, sier hun, som sammen med venninner og andre frivillige gjør alt arbeidet på dugnad.

Ren dugnadsånd

Det koster en femhundrelapp å komme på arrangementet, og de pengene dekker middag til gjestene og andre arrangementskostnader. Pengene fra lodd og auksjon går rett til SUS, og hverken Pedersen eller de andre involverte tjener penger på arrangementet - det er ren dugnadsånd.

– SUS har gitt meg en liste over hva avdelingen ønsker og trenger. Så pengene som kommer inn brukes til å kjøpe inn det som står på listen, sier hun.

Målløs over givergleden

De to første årene foregikk «Pink Party» på Skjærgårdshuset, mens det i år er på Scandic Stavanger Forus, hvor Boreal stiller busser til disposisjon for å frakte damene trygt tilbake til Stavanger og Sandnes når festen er ferdig.

– Det er alltid kjekt å arrangere fester, og spesielt når det går til en god sak i tillegg. Vi prøver å bidra med noe godt et par ganger i året, sier konferansesjef på Scandic Forus, Alexander Håvarstein.

Med seg på laget har Pedersen også venninnen Cicilia Mathiesen, som også stiller opp gratis.

– Det går jo til en veldig fin sak, og i tillegg har jeg lyst å hjelpe Line, for jeg tror hun trenger litt hjelp. Det er mye å ta seg av på egen hånd, sier Mathiesen.

– Jeg var litt med i fjor, og spurte tidlig om jeg kunne få være med å hjelpe til i år, legger hun til.

Pedersen er overrasket og ydmyk over alle som har stilt opp og donert gaver.

– Det var utrolig kjekt av Scandic å tilby oss å være her helt gratis. I tillegg har vi flotte gjenstander som auksjoneres bort, både fra Fisketorget, Oilers og Malermester Jakobsen, sier Pedersen.

– Det er ikke ofte jeg er uten ord, men det har hendt mange ganger i forbindelse med årets arrangement at jeg har blitt målløs over givergleden, legger hun til.