Nyheter

Listhaug-innlegget fikk Joner til å debutere på Facebook

For en uke siden la innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ut et innlegg på Facebook hvor hun fryder seg over at Norges strenge asylpolitikk får oppmerksomhet i utlandet. Det fikk Kristoffer Joner til å debutere på Facebook i dag.

Ved 20-30-tiden mandag kveld var Joners Facebook-profil ikke lenger tilgjengelig.

– Facebook har tatt ned Joners post på grunn av masserapportering fra folk som er imot. Snakk om sensur, sier Ann-Magrit Austenå i NOAS til Nettavisen.

Like etter klokken 21.00 var Joners Facebook-profil oppe på beina igjen.

14. november la innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ut et innlegg på Facebook-siden sin hvor The New York Times omtaler Norges håndtering av en syv år gammel afghansk gutt som etter drøyt fire år ble sendt ut av landet med tvang.

Listhaug avslutter Facebook-innlegget sitt med å oppfordre alle som er enige med henne til å «like og dele».

Her finner du innlegget til Sylvi Listhaug.

Da fikk Kristoffer Joner nok og postet det han sier er sitt første og eneste innlegg på Facebook.

Her finner du innlegget til Kristoffer Joner.

– Sylvi får mene hva hun vil, men at vår innvandrings- og integreringsminister, uansett hvem han eller hun er, oppfører seg på en så respektløs måte, er på ingen måte greit. At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig. At hun i tillegg bruker en «lik og del»-taktikk for å spre disse holdningene ut til flest mulig folk, vil ikke jeg være bekjent med. Og er dessuten ganske kvalmende, skriver Joner.

Penger til NOAS

Skuespilleren og Ap-politikeren oppfordrer på samme måte som Listhaug alle til å «dele og like» og fortsetter:

– Jeg har vært i dialog med NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere, og oppfordrer alle til å gi et bidrag på 100 kroner til deres arbeid – i Sylvi Listhaugs navn. For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass. Og føler skammen.

Sylvi Listhaugs innlegg er mandag kveld delt 727 ganger og har fått 7800 reaksjoner, også kalt likes.

Kristoffer Joner innlegg har samtidig 10.454 delinger og 15.000 reaksjoner.

– Må bruke pengene sine på det de vil

Listhaug svarer på Joners anklager på sin Facebook-side:

– Hva vil dette hylekortet? Vil de ha svenske tilstander i Norge? Vil de at alle skal få bli om de behøver beskyttelse eller ikke? Vil de ha åpne grenser? Jeg blir iallfall ikke klok på dem.

Sylvi Listhaug har kun følgende skriftlige tilleggskommentar utover det hun har skrevet på sin Facebook-side:

– Folk må bruke pengene sine på det de vil. Hvis de skal donere i mitt navn vil jeg nok heller at de hadde donert til noen som hjelper flyktningene i nærområdene der de fleste er. Mange trenger skolegang, helsehjelp og andre nødvendigheter vi tar for gitt i Norge, skriver Listhaug.

– Det hadde vært bedre anvendte penger enn til en interesseorganisasjon for asylsøkere. I Norge har man tross alt en omfattende asylbehandling der rettssikkerheten blir godt ivaretatt, skriver Listhaug videre.

Nyeste fra Dagsavisen.no: