Nyheter

– Dette er uforsvarlig

Frp mener det er uforsvarlig å la garderoben til Hinna FK stå i fem år til. Rådmannen sier derimot at det er økonomisk uforsvarlig å prioritere dem denne gangen.

Frps Leif Arne Moi Nilsen og Kristoffer Sivertsen er oppgitt over Hinna FKs situasjon, og varsler at dette kommer til å bli deres førsteprioritet i de kommende budsjettforhandlingene.

– Det er mye som kan utsettes et år eller to, men ikke dette. Dette må tas med én gang, og jeg forstår ikke hva rådmannen tenker, sier Moi Nilsen.

LES OGSÅ: Hinnas garderobeplaner på vent?

Han mener det nærmest er teknisk umulig å la brakkene stå i fem år til, og peker på at det stort sett er barn og unge som er brukere av garderobene. I tillegg legger han vekt på at klubben har 900 medlemmer.

– Det ser ut som om Hinna har falt mellom to stoler, og vi må sørge for at de kommer seg opp på stolen igjen. Dette problemet angår så mange mennesker, og det er kjempeviktig å få løst det, sier Sivertsen.

– Det er ganske tydelig at det trengs å gjøres noe her. Dette er uforsvarlig, rett og slett, sier Moi Nilsen til RA.

Må si nei til noe

Selv om politikerne ønsker å bedre dusjanlegget til Hinna FK, sier rådmannen at det ikke er forsvarlig med dagens økonomi.

Rådmann Per Kristian Vareide sier situasjonen i Stavanger er annerledes nå, enn den var for noen år siden, og at det derfor må gjøres prioriteringer.

– På grunn av den økonomiske situasjonen vi er i, er vi nødt å gjøre prioriteringer på en annen måte enn tidligere. Å prioritere betyr ikke å si ja til alt, men å si nei til noe. Garderoben til Hinna FK var et av tiltakene, gitt økonomien, som rådmannen anbefaler at ikke skal prioriteres høyest denne gangen, sier Vareide til RA.

Under forrige ukes budsjetthøring la Hinna FK fram en presentasjon for flertallspartiene for å informere om garderobesituasjonen.

Ønsker en løsning

– Det er fullt forståelig at Hinna FK ønsker å få på plass nytt garderobeanlegg. Det vi fikk se og høre om dagens anlegg var ikke bra, og det er definitivt et ønske vi har forståelse for, sier Anne Kathrine Nygård Bergh (H) som deltok på møtet.

– Ingenting er avklart foreløpig, og ingen kan love noe per nå. Men jeg har registrert at flere partier har ønske om å finne en løsning, men hva det blir til vet vi ikke før forhandlingene er ferdig, sier Nygård Bergh  til RA.

Også Per A. Thorbjørnsen (V) deltok på møtet, og sier at Hinna FK er sett og hørt.

– Dette er vi innstilt på å finne en løsning på. Når de seks flertallspartiene kjemper for samme sak, har det en tendens til å gå gjennom til slutt, sier Thorbjørnsen.

Skrikende behov

Han sier han snakker på vegne av alle flertallspartiene når han sier at det er ønskelig å finne en ordning.

– Det er for tidlig å proklamere millionene, i og med at det fortsatt er tidlig i forhandlingene. Men saken er løftet fram, ikke minst av Hinna FK selv, og vi kommer til å finne en løsning. Beløp og årstall kommer når det kommer, men denne saken er ganske spesiell, og vi forstår at behovet er skrikende, sier Thorbjørnsen til RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: