Nyheter

Hundrevis gikk rundt Breiavatnet

Sammen med hundrevis av andre tok Børesvingen barnehage turen rundt Breiavatnet for å samle inn penger til Røde Kors og årets TV-aksjon.

Bilde 1 av 4

Hero ga 100 kroner til TV-aksjonen for hver person som gikk én runde rundt Breiavatnet. Blant dem som møtte opp var barn og voksne fra Børesvingen barnehage på Hundvåg, som hadde syklet hele veien fra øya.

– Selv om barna bare er tre og fire år, har vi brukt mye tid på å snakke sammen om dette, sier pedagogisk leder, Beate Becker.

Hun tror det er viktig å lære barn om empati fra en tidlig alder.

– Vi må lære dem fine verdier, og vi har snakket mye om at alle barn i verden ikke har det like fint. Det er viktig å lære dem allerede nå at vi er heldige, men at ikke alle er like heldige som dem, sier Becker, som ønsker å være et godt forbilde for barna.

Enkelt å bidra

Årets TV-aksjon går til Røde Kors sitt flyktningarbeid i ni ulike land, i tillegg til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. Gårsdagens arrangement var på initiativ fra Hero, som ønsket å rette oppmerksomhet mot årets TV-aksjon.

– Vi hadde på forhånd et mål om å få 1000 mennesker til å gå rundt Breiavatnet. Nå kan det se ut som vi slår det, og vel så det, sa konsernsjef Tor Brekke til RA da det var en halv time igjen av arrangementet.

Brekke sier årets TV-aksjon er veldig i tråd med hva Hero står for.

– Ved å gå en runde rundt Breiavatnet får du frisk luft, og i tillegg er det en veldig enkel måte å bidra på, sier Brekke.

Fri fra skolen

I tillegg til flere barnehager, var det også mange skoleelever som hadde tatt turen til Breiavatnet. Blant de oppmøtte var fire jenter fra Kannik ungdomsskole.

– Alt du trenger å gjøre er å gå rundt Breiavatnet, og det er noe alle får til, sier Alma Hovda Holter.

– Ja, det er en veldig god løsning, legger Mona Middelthon til.

– Vi bor i Norge og har det veldig bra, derfor synes jeg det var på sin plass at vi gjorde dette. Vi kunne sikkert gjort mye mer enn dette også, sier Tale Eiring, og får støtte av venninnen.

– Når det skal så lite til, er det veldig lett å støtte. Det er jo bare snakk om noen hundre meter rundt vannet, sier Una Fossdal.

Alle deltakerne møtte opp ved paviljongen i byparken, og fikk utdelt hvert sitt lodd, som de så leverte inn igjen da de hadde gått runden. Grunnen til at jentene brukte deler av skoledagen på å gå rundt vannet, var fordi rektor ved Kannik skole oppfordret alle til å gjøre det.

– Det går selvfølgelig litt ut over undervisningen, men det er greit akkurat i dag. Det er viktig å engasjere ungdom og å sette dette temaet på dagsorden, sier rektor ved Kannik skole, Finn Lea.

Mer fra Dagsavisen