Nyheter

Denne gjengen gikk fra olje til mat

Ingeniørene fra Venezuela har lenge hatt lyst til å jobbe med mat. I fjor forsvant oljejobbene, og i mai åpnet de restauranten Sabor Latino i Sandnes.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Bak den latinamerikanske restauranten Sabor Latino i Sandnes står seks venezuelanere og én nordmann. Alle, med unntak av én, kommer direkte fra oljebransjen.

– Jeg har tenkt på å starte noe matrelatert i mange år, men av ulike grunner har det aldri blitt noe av, sier én av de sju grunnleggerne, Ramón Díaz Abreu, til RA.

Han forteller at han har jobbet med ideen om Sabor Latino i rundt tre år, og da oljenedturen kom, og han og flere andre mistet jobbene sine i fjor, virket det som et godt tidspunkt å realisere restaurantdrømmen.

– Det var rett og slett bare god timing. Det var mye hardt arbeid før vi endelig fikk åpnet i mai i år, sier Díaz Abreu.

LES OGSÅ: Fikk avslag – startet på egen hånd

Restauranten serverer latinamerikansk mat fra mange forskjellige land. Kokkene er håndplukket av ingeniørene, og kommer selv fra Sør-Amerika.

– Det er autentisk latinamerikansk mat, laget av latinamerikanere, sier Díaz Abreu til RA.

I startfasen

Selv om ingeniørene kun tar seg av det administrative, er de klare på at det er litt av en utfordring å drive restaurant.

– Det er prøving og feiling. Vi har aldri gjort noe som dette før. Det nærmeste jeg kommer er da jeg jobbet på KFC da jeg var ung, sier Díaz Abreu.

– Kundene våre svarer på et lite smilefjes-skjema når de har vært hos oss. På den måten får vi tilbakemelding på om det vi gjør er bra eller ikke. Vi vil jo forbedre oss, og da er hjelp fra kundene våre måten å gjøre det på, sier Katerine Velazco.

Hard jobbing

De lette lenge etter et passende lokale, og vurderte alt fra Stavanger til Kongsvinger. Likevel endte de opp i Sandnes, og er veldig fornøyd med plasseringen.

– Vi har jobbet hardt med å pusse opp, og vi har forandret hele lokalet fra tak til gulv, sier én av gründerne, Maud F. Whitty.

Noe av bakgrunnen for Sabor Latino var grunnleggernes kjærlighet til latinamerikansk mat.

– Det er definitivt en utfordring å drive restaurant, men vi gjør det fordi vi elsker mat. Det er en av de store gledene i livet, sier Velazco.

I tillegg til en lounge og matservering arrangeres det også små konserter i restauranten, forteller de, og sier at de ønsker å gi kundene en skikkelig latinamerikansk opplevelse.

Ny uke, ny meny

– Vi ønsker å vise fram kulturen og maten vår, og da er en restaurant den beste måten å gjøre det på, sier Whitty, som legger til at restauranten har forskjellig meny fra uke til uke.

– Denne uka er det chilensk, mens neste uke er det mexicansk meny. Men ingen texmex og taco, sier hun mens hun ler.

– På den måten kan du komme til oss, og oppleve ny mat hver gang du er her, avslutter Whitty.

LES OGSÅ: Etter halvannet år kan bardrømmen oppfylles

Mer fra Dagsavisen