Nyheter

– Velger elsykkel framfor ny bil

Sykkelpikene i Stavanger har kun én elsykkel igjen i butikken, på grunn av stor pågang. Også Spinn Sykkelshop og Sykkelcenteret merker en markant økning i salget av elektriske sykler.

Bilde 1 av 2
– Dette er den eneste elsykkelen vi har igjen for damer nå, sier butikksjef Vigdis Wiik i Sykkelpikene, og peker på en knall grønn elektrisk sykkel. 

Butikken åpnet i mars, og Wiik sier elektriske sykler nå er blitt så populært at til og med leverandøren i Tyskland er tom.

– Vi håper vi får inn flere i løpet av uka eller neste uke. Nå som det er sommer og folk har fått ferie- og skattepenger, så merker vi at det går unna, sier Wiik til RA.

Lang ventetid

Hun tror grunnen til at mange velger å bruke nesten 30.000 kroner på en sykkel, er fordi det er gøy og praktisk, i tillegg til den helsemessige gevinsten.

– Jeg har snakket med mange som har valgt å kjøpe elsykkel i stedet for bil nummer to.

Hun får støtte av Spinn Sykkelshop på Hillevåg, som også har opplevd at enkelte leverandører har blitt utsolgt for de mest populære elsyklene.

– På enkelte modeller har vi hatt leveringstid på flere måneder. Rett og slett fordi verken vi, eller leverandøren, hadde regnet med så godt salg, sier selger Tomas Rugland Wereide til RA.

En kamp om syklene

Også Sykkelcenteret med avdelinger på Randaberg og Sola har merket pågangen.

– I år har det vært en kamp å få tak i elsykler, og enkelte modeller er vi tomme for, sier eier Jan Arvid Haarr til RA.

Han sier elsykler er en stigende trend, og at de har merket oppgangen spesielt godt de siste tre årene.

– Elsykler finnes nå i alle kategorier. Ikke bare «konesykkel» med kurv, men også med full demping og til bruk i skogen, sier Haarr.

– Dessuten er det veldig kjekt å se hvor glade folk blir første gang de prøver en elsykkel, avslutter Haarr.

Større brukergruppe

Steensland Sport på Straensenteret har solgt elsykler i mange år, og sier brukergruppen nå er utvidet.

– Salget går veldig bra, og det er en jevnt økende etterspørsel, sier butikksjef Ingvar Sjøthun.

Han forteller at butikken på Straensenteret har solgt elsykler i sju år, og at det merkes at det nå er flere forhandlere. Likevel går salget fortsatt godt, og syklene er veldig populære.

– Det vi ser nå er at brukergruppen har blitt større. Tidligere var det mest eldre damer som ville ha elsykkel, mens det nå er flere menn og yngre brukere som kommer innom, sier Sjøthun til RA.

Han sammenligner elsykkelen med elektronikk som PC og mobiltelefon.

– Prisen er fortsatt cirka den samme, men kvaliteten har blitt mye bedre, sier Sjøthun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: