Nyheter

Ordførerens diesel-SUV har reservert plass på elbilparkering

Ordfører Christine Sagen Helgøs (H) Land Rover har fått parkeringsplass på én av to el-parkeringsplasser bak Rådhuset.

Bilde 1 av 2

Følg RA på

og

Det er to el-parkeringsplasser bak Rådhuset i Stavanger.

Den ene av disse er åpen for alle, mens den andre er for en elbil med spesifikt registreringsnummer, samt en dieseldrevet med spesifikt registreringsnummer.

Sistnevnte nummer er registrert på ordførerens mann Johan Arne Helgø.

I går la bystyrerepresentant Ole Martin Juul Slyngstadli (Ap) ut følgende på Facebook-siden sin:

«Før var denne bilparkeringen reservert elbiler. Det var helt til ordføreren fikk reservert den til denne klimadoningen. En fin dag å behandle klima- og miljørevisjonen i bystyret – som for øvrig slakter flertallets innsats i form av å vise dårlige resultater. Plutselig ser jeg sammenhengen mellom ord og handling, og forstår hvorfor vi er milevis unna å nå målene for 2020.»

Sagen Helgø: – Vet det ser rart ut

Christine Sagen Helgø, sier til RA at hun til vanlig kjører elbil.

– Ordførerbilen i Stavanger er en elbil. Denne bruker jeg nesten alltid når jeg er på jobb. Og når jeg bruker denne pleier jeg å la den bli stående på plassen sin og går heller hjem fra jobben. Av og til er jeg nødt til å bruke min egen bil og siden jeg bare kan ha én parkeringsplass så har også denne fått reservert plass på denne plassen – og jeg vet at det ser litt rart ut, sier Sagen Helgø til RA.

Sagen Helgøs private bil er en Land Rover som går på diesel.

– Og jeg må si at denne bilen ikke var mitt valg. Jeg er veldig fornøyd med elbilen som er en E-Golf. Men jeg har begynt å forstå hva rekkeviddeangst er når jeg er langt nedover Jæren, sier Sagen Helgø til RA.

Hun sier at hele parkeringsanlegget bak Rådhuset er midlertidig og skal gjøres om.

– Grunnen til at det ble slik det ble, var at jeg ikke skulle oppta to parkeringsplasser, forklarer Sagen Helgø (H).

– Ikke verdens største sak

Juul Slyngstadli sier at først vil understreke at han trekker på smilebåndet.

– Dette er jo ikke verdens største sak. Men det er klart at som byens fremste folkevalgte politiker burde hun jo gå foran som et godt eksempel – ikke bare når en føler for det. Når vi samtidig vet at Stavanger ligger langt bak når det kommer til å kutte klimagassutslipp, er det selvsagt litt ironisk at ordføreren kjører rundt i en slik utslippsmaskin inn imellom. Men innlegget var humoristisk ment for å påpeke avstanden mellom liv og lære, sier Slyngstadli til RA.