Håvard Blikra gikk i brudd under fjorårets utgave av det nord-franske endagsrittet Grand Prix de la Ville de Lillers. I år er han skadet og må stå over rittet, slik at lillebror Erlend Blikra må forsvare familiens ære. Foto: Team Coop.

Ny utfordring for Team Coop i Frankrike

I fjor ble årets første UCI-poeng tatt under det årets utgave av det nord-franske endagsrittet Grand Prix de la Ville de Lillers. Søndag står laget på startstreken igjen, med håp om å sikre nye UCI-poeng.

Følg RA Sporten på Facebook!

I år har Team Coop allerede satt inn de første UCI-poengene på kontoen etter en flott samlet fjerdeplass til Krister Hagen i Volta ao Alentejo. Derfor er sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen også relativt optimistisk foran søndagens ritt.

– Både med tanke på vær og til dels løypen, blir det noe annet enn i Portugal. Fra sol og behagelige temperaturer er det tilbake til Vestlands-likende tilstander, men det bør vi nok kunne takle. Jeg har tro på at vi har flere kort som kan sitte med og gjøre det bra i finalen, sier han.

Benjaminsen forutser et utskillingsløp lik tidligere utgaver av det 185 kilometer lange rittet, som kjøres i en lokal runde rundt byen Lillers. I fjor kom Håvard Blikra med i et tidlig brudd, som senere fikk følgeskap av en litt større gruppe som mer eller mindre holdt sammen til mål, hvor Blikra ble nummer sju.

LES OGSÅ: Topp ti-plassering for Hagen i Portugal

Blikra erstattes av Blikra

Han får imidlertid ikke anledning til å forbedre resultatet fra i fjor, da han fortsatt sliter litt med følgene av velten i Volta ao Alentejo. Han erstattes av lillebror Erlend Blikra, som får selskap av Krister Hagen, Fredrik Strand Galta, Philip Lindau, August Jensen, Ole André Austevoll, Even Rege og Øivind Lukkedal.

– Bortsett fra Erlend har alle gutta en god del løpskilometer i benene fra Portugal. Samtidig fikk vi testet rutiner og fordelt oppgaver i Portugal. Det er alt sammen en fordel, og vi er litt mer innkjørte i forhold til i fjor, sier Benjaminsen og fortsetter med et smil:

– Tradisjonelt sett har rittet vært populært blant norske lag, men det har bare vært én norsk vinner tilbake i 1999, så kanskje det er på tide med en ny norsk triumf.

Team Coop blir ikke alene om å forsvare de norske fargene, da Team Joker Icopal også står på startstreken. De får hard motstand fra blant andre de tre pro-kontinentallagene Sport Vlaanderen – Baloise, WB Veranclassic Aqua Protect og Direct Energie.

LES OGSÅ: Hagen avanserte i Portugal