Masseslagsmål får etterspill

Brodd-leder stormet banen og ble kastet ut av klubbhuset under POL-turneringen.

Av Frode Olsen

Lørdag vant Madla NSE-turneringen på Stemmen med 3-1 over Vardeneset, men det var slagsmålet og oppførselen i etterkant av den ene semifinalen alle snakket om.

Torsdag skjedde det flere episoder på Stemmen som får etterspill. Semifinalen mellom Brodd og Vardeneset utartet seg til et masseslagsmål, hvor spillere og ledere var involvert. 

Etter en takling oppsto det håndgemeng mellom to spillere, noe som igjen resulterte i at flere fra begge lags innbytterbenker stormet ut på banen og i retning av situasjonen. Etter et kort øyeblikk oppsto det masseansamling og slåsskamper. Dommer Khalil Karrouch fra Forus og Gausel trodde knapt det han så.

 –  I den bestemte situasjonen brukte jeg fordelsparagrafen og fulgte videre med på spillet. Jeg snudde meg og observerte en Brodd-spiller slå til en fra motstanderlaget. Folk fra begge innbytterbenkene stormet plutselig banen. Sammen med de på banen,  utartet det hele seg til et stort masseslagsmål. De slo hverandre og jeg observerte kvelertak . Situasjonen var meget opphetet, sier dommeren.

Slagsmålet på Stemmen resulterte i at  tre spillere fikk røde kort. To fra Brodd og én fra Vardeneset. I tillegg ble Brodds daglige leder Øyvind Jacobsen sendt på tribunen. Han var én av flere fra Brodd-benken som hadde løpt inn på banen.

Da kampen var ferdig, oppsøkte Øyvind Jacobsen 2. etasje av klubbhuset, et sted dommerne benyttet som garderobe. Ifølge leder i POL, Ragnar Ødegaard, var oppførselen til Jacobsen så utagerende at han valgte å kaste ham rett ut av klubbhuset.

 – Måten han oppførte seg på er regelrett respektløs. Jeg finner ikke ord . Da jeg kastet ham ut, ropte Jacobsen til meg at Brodd aldri mer kommer til å delta i Pol-turneringen, sier Ragnar Ødegaard.

Han mener slagsmålene og banestormingen er langt forbi det som kan kalles en opphetet øyeblikkssituasjon. Ragnar Ødegaard og IL POL har bestemt seg for å rapportere hendelsene til fotballkretsen. Det gjelder de røde kortene, stormingen av banen, slagsmålene og oppførselen til Øyvind Jacobsen under og etter kamp.

 –   Oppriktig talt så mistet jeg litt gnisten etter disse hendelsene. POL-turneringen har i alle år vært et tilskudd, ment som å være en kjekk forlengelse av sesongen. Vi er opptatt av at spillere og ledere skal kose seg sammen. Det må gjerne være alvor i kampene, men det vi så i denne semifinalen er tilstander vi aldri skal oppleve på noen baner. Derfor sender dommeren og vi rapport til Rogaland Fotballkrets, sier Ragnar Ødegaard.  

  Øyvind Jacobsen i Brodd beklager sin egen og klubbens oppførsel. Han forteller at klubben i etterkant har behandlet saken internt.

 –  Ingen er tjent med det som inntraff. Jeg beklager på vegne av meg selv og klubben. Etter kampen oppsøkte jeg dommeren fordi jeg ville spørre hvorfor han la til rette for kvelertak, slag og tofotstaklinger i knehøyde. Som følge av at jeg ikke fikk tillatelse, ble jeg hissig og etter hvert kastet ut av klubbhuset, sier Øyvind Jacobsen.

 Banestormingen er noe Jacobsen også skulle vært foruten, men også det har sin årsak.

 – Vi har alle en felles oppgave når det gjelder å beskytte spillerne. Det var nok det instinktet som slo inn. På tross av at både Brodd og Vardeneset viste dårlig oppførsel, er det for meg veldig klart at dommeren la listen altfor høyt og ikke var moden nok for denne kampen, sier Jacobsen.

 For Vardeneset var Mikal Hebnes Olsen vikarierende trener i kampen. Han synes hele situasjonen som oppsto er meget trist.

 – Slik skal bare ikke skje, og vi er opptatt at noe lignende ikke skal skje igjen, er alt Hebnes Olsen ønsker å si om bråket på Stemmen.

 Da finalen ble spilt lørdag, sto dommeransvarlig i kretsen, Svein Gunnar Hermansen, på sidelinjen.

 –  Jeg kan ikke si mer enn at innholdet i rapporten vil avgjøre om dette er forhold vi skal avgjøre, eller om saken blir sendt videre til NFF. 

 Daglig leder i POL, Ragnar Ødegård, sender en anmodning til både Vardeneset og Brodd.

 – Klubbene har gjennom mange tøffe oppgjør blitt kjent som hund og katt, men nå mener jeg det er på tide at de setter seg ned for å prate sammen. Det er rett og slett gått for langt, sier han.  

Øyvind Jacobsen understreker overfor RA at han var en av de siste som gikk ut på banen, og at hensikten var å roe gemyttene.