Kolumbus avvikler sykkelbetaling på hurtigbåtene til byøyene.

Likevel gratis med sykkel på hurtigbåt

Beboerne på byøyene kan likevel ta med sykkel gratis på hurtigbåten også i 2016.

– Vi har lyttet til kundene, og igjen gjort det gratis fra i dag, sier direktør Odd H. Aksland i Kolumbus til RA torsdag.

Det har naturlig nok vekket reaksjoner at passasjerer som tok med sykkel fra byøyene måtte betale ekstra voksentakst for sykkel på hurtigbåtene fra nyttår, slik at det ville blitt over hundrelappen for en tur-retur-tur med medbrakt sykkel.

– Endringen var et resultat av at vi gikk over til busstakst også på hurtigbåten. Vi har nå hatt en gjennomgang etter reaksjonen, og tar hatt vekk denne betalingen, opplyser Aksdal.

Kolumbus har tatt hensyn til øyboerne.

– Vi vil ta hensyn til at de bor på en øy. Dessuten liker vi å være med på å støtte arbeidet med å få flest mulig til å sykle, sier Aksdal.  

Det er for øvrig feilaktig blitt meldt om at også Vassøyferja skulle ha tatt betaling for sykkel, med det er feil. Nytt av året er også at barn kan kjøpe månedskort for 350 kroner, halve prisen av voksenbilletten for bil og tog, som er 700 kroner. Dermed kan barn nå få månedskort til samme pris som ungdom mellom 15 og 21 år kan få med ungdomskortet.

LES OGSÅ: Slik blir din nye busshverdag