Kultur

Til høsten står disse to sammen på scenen

Det blir latter, alvor, musikk og prat om livet når Espen Hana og Mia Gundersen entrer scenen sammen i oktober.

– Det blir en musikalsk forestilling med en god samtale rundt. Vi er jo fortsatt i planleggingsfasen, men jeg ser for meg at forestillingen kan inneholde samtaler mellom meg og Mia hvor vi snakker om livet og hvordan det har formet oss. Og kanskje vi skriver noen nye nummer, tar med utdrag fra musikaler vi har gjort og kanskje skriver vi en ny musikal, sier Espen Hana før han plutselig stopper litt opp.

– Men nå tenker jeg bare høyt, altså. Bare for å skissere litt hva det kan bli. Det blir uansett masse musikk og sang. Og mye gøy, selvfølgelig. Det blir et fruktfat og en festkaramell, legger han til.

Forestillingen han snakker om er «Endelig sammen igjen», hvor Mia Gundersen og Espen Hana står sammen på scenen. Forestillingen har premiere 2. oktober, og skal innom en rekke ulike steder i Rogaland. De starter på Skakke kulturhus, før de beveger seg videre til Stavanger, Randaberg, Bryne, Sola og Sandnes. På sikt håper de kanskje også å kunne ta forestillingen til Oslo.

Tenkt på det i mange år

Gundersen og Hana har stått på scenen sammen ved en rekke anledninger, men dette er første gang de skal gjøre en forestilling med bare de to. Initiativet til forestillingen kom fra Hana, og da Gundersen fikk spørsmålet var hun ikke vond å be.

– Da han spurte svarte jeg «jaaaa! Det har jeg lyst til!». Vi har veldig god kjemi, og det kommer publikum til å få merke. Så har vi jo kjent hverandre lenge og er erfarne personer. Vi har jo veldig mye å ta av, og det synes jeg er veldig kjekt, sier Gundersen til RA.

– Jeg har tenkt på dette i mange år, og jeg har også fått spørsmål fra andre om ikke jeg og Mia skal sette opp en forestilling sammen. Så det var ingen ny tanke for meg. Men nå er jeg såpass voksen at jeg har lyst å gjøre litt andre ting enn bare å være på teateret, og jeg følte det var riktig å gjøre det nå, sier Hana.

Det er et år siden duoen begynte å konkretisere planene, men fordi de har vært travle på hver sin kant har prosjektet blitt utsatt et par ganger. Nå er det rett over et halvt år til premiere, og de lover show uansett om det blir for ti eller 200 publikummere i salen.

Vi kan ikke stoppe opp. Vi må bare gjøre det vi er skapt for å gjøre og drive det videre. Men klart, det vi ønsker aller mest er jo fulle hus med publikum som sitter tettere enn noen gang. Jeg ser helst at det er kø fra garderoben, sier Hana.

– Å, ja. Kø og folk som klemmer og drikker, legger Gundersen til.

Kan kutte i pølsa

Selv om Gundersen og Hana foreløpig er i planleggingsfasen, er de likevel sikre på et par ting; det kommer til å bli mye musikk, og det kommer til å bli løye.

– Vi kommer til å skrive masse nytt sammen. Planen er å ha jobbseminarer hvor vi kan brainstorme og koke det ned til hva vi ønsker å fylle showet med. Det blir nok noen gamle hits, men planen er å lage mye nytt også. Det kommer til å bli mye gøy, men også litt gøy med ettertanke. Litt modent, sier Hana.

– Utfordringen her blir kanskje å holde det nede så det ikke blir en seks timer lang forestilling?

– Ja, det er jo alltid det som er problemet når man har store kataloger. Men samtidig, når du har mye å velge mellom sitter du jo igjen med det beste til slutt. Så det er egentlig et luksusproblem, sier Hana.

– Ja, det hadde jo vært verre om vi hadde hatt for lite stoff, sier Mia Gundersen.

– Det er sant. En pølse som er for lang kan alltid kuttes, vet du, legger Espen Hana til.

Mer fra Dagsavisen