Klarte VM-kravet på 5000 meter

Etter en trøblete sesong er Henrik Ingebrigtsen klar for VM i Doha. Lørdag kveld klarte han VM-kravet da han løp på tiden 13.15,38 på 5000 meter i Belgia.

Den eldste av Ingebrigstsen-brødrene var lørdag kveld tilbake i sin første konkurranse siden han satt norsk rekord på 3000 meter på tiden 7.36,85. Det gjorde han 13. juni under Bislett Games.

28-åringen hadde i forkant av det viktige løpet i Belgia prioritert høydetrening i St. Moritz. Det ga virkelig utslag. VM-kravet Ingebrigtsen skulle klare var på 13.22,5.

Det klarte han med god margin. Han kom i mål som nummer fem på tiden 13.15,38. Amerikanske Edward Cheserek vant på 13.04,44.

Med VM-kravet i boks er alle tre Ingebrigstsen-brødrene klare for start i VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

I samme løp ble Trønderen Sondre Nordstad Moen klokket inn på 13.30,07 og ble det nummer 10. Førde-gutten Marius Vedvik løp på 13.43,67 og ble nummer 16.

Jakob løp ny norsk rekord

Tidligere på dagen løp yngstebror Jakob Ingebrigtsen inn til ny norsk rekord på distansen da han vant på tiden 13.02,03 i London. Med det slettet han den norske rekorden til Marius Bakken satt tilbake i 2004.

Nå har brødrene Ingebrigtsen norgesrekordene på samtlige distanser fra 1500 til 5000 meter. Filip Ingebrigtsen har rekorden på 1500 meter, mens Henrik har rekorden på en engelsk mile og 3000 meter.

Filip Ingebrigtsen løper søndag én engelsk mil under Diamond League-stevnet i London.