– Jeg tok en halv dag fri fra jobb for å pynte og lage kostyme

I flere år har Bryan Nicholas pyntet både seg selv og huset til Halloween. I år hadde han laget eget mumie-kostyme og han har allerede begynt å planlegge neste års feiring.

Det er lett å legge merke til huset til Bryan Nicholas i mørket. Hagen er pyntet med lys og blodige armer, og langs gjerdet henger det spindelvev. 

– Knask eller knep!, høres det fra barna som forsiktig nærmer seg hagen til Nicholas. 

Som svar får de knurrelyder, mens den bandasjerte kroppen drar seg mot dem med slikkepinner i hånda. 

Noen av ungene skvetter bakover i det Nicholas gir dem godteriet, noen gråter og noen ser fascinert opp på ham. 

– Det er jo flere hundre barn som kommer hit hvert år. Jeg er ganske stolt av at mitt hus har blitt så populært, og du ser jo responsen, sier han og viser til barnas reaksjon.

– Det startet egentlig bare som tull for tre-fire år siden. Men nå blir det bare større og større hvert år, og nå begynner i tillegg folk å forvente at jeg gjør noe på Halloween. Når det nærmer seg Halloween får jeg spørsmål fra foreldrene i barnehagen og på skolen om hva planen er i år. Så jeg kjenner litt på presset, sier Nicholas til RA og ler. 

Tok fri fra jobb

Selv om både hagen og Nicholas' eget kostyme ser veldig gjennomført ut understreker han at det hele er lavbudsjett. Han er ikke interessert i å bruke for mye tid og penger, og i år har han for første gang laget sitt eget kostyme. 

– Jeg synes jo dette er veldig gøy, og jeg er kanskje litt barnslig. I dag måtte jeg faktisk ta en halv dag fri for å pynte huset og lage kostyme, sier Nicholas og ler. 

– Det virker jo som det er veldig populært her! Det er ikke sånn at du har begynt å planlegge neste års Halloween allerede vel? 

– Tja. Jeg har jo begynt å tenke litt på det. Vi har lurt litt på om vi skal lage en slags tunnel, eller et hjemsøkt hus, sier han smilende. 

– Men nå begynner det å bli litt kaldt. Nå har jeg stått her ute i to timer – uten sko, så nå er det kanskje på tide å pakke sammen, sier han og peker ned på de bare føttene.

Kjempemye godteri

Litt lenger ned i gata treffer RA på en stor gjeng barn utkledd som allslags skumle monstre. 

– Se, jeg har fått både godterihamburger og godteritenner!, sier en av guttene som er ute på godterijakt torsdag kveld. 

– Se her, jeg har fått kjempemye godteri, roper en annen.

Alle barna har gått Halloween mange ganger før, og denne kvelden har de gått fra hus til hus på Hinna. 

Bøttene og nettene de bærer på vitner om at mange har kjøpt inn Halloween-godis i forkant, og barna virker veldig fornøyde med fangsten. 

– Dette er nok en av de aller gøyeste dagene i året. Det er nesten større enn jul. De har gledet seg enormt, sier en av barnas foreldre, før ungene løper videre for å banke på neste dør i gaten.