De norske spillerne gratulerer målvakt Henrik Holm etter at han holdt nullen under kampen i MECA Hockey Games mellom Norge og Frankrike (6-0) i CC Amfi. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Holm måtte ut med skade da Norge vant

Henrik Holm måtte ut med skade allerede i første periode, men Norge hadde likevel få problemer med å vinne 3-2 i den første av to VM-oppkjøringskamper mot Latvia i Halden. Mathias Trettenes scoret i kampen.

Av: NTB og ESPEN IVERSEN

Petter Thoresens menn starter VM-oppkjøringen med to kamper mot Latvia i Halden. Norge fikk en god start på oppkjøringen fredag, til tross for at hjemmelaget ble tvunget til å gjøre et tidlig målvaktsbytte i første periode etter at Henrik Holm pådro seg en skade.

Sparta Sarpsborg-keeper Jens Kristian Lillegrend fikk en ilddåp da det norske laget tilbrakte store deler av perioden i utvisningsboksen, men 20-åringen klarte å holde buret rent før midtperioden.

Henrik Holm er likevel optimistisk for å rekke VM dersom han blir tatt ut.

Det var bare en liten trykk helt oppe i festet bak lysken. Det er ikke noe alvorlig. Jeg hviler i dag så satser jeg på samlingen på Gjøvik fra tirsdag, sier Holm i en SMS til RA.

Etter den målløse førsteperioden sendte Mathias Trettenes Norge i ledelsen i starten av andre periode.

Utligning

Egils Kalns utlignet umiddelbart for Latvia da bortelaget kom tre mot to. Kalns fikk kjempet ballen i buret etter en retur fra Lillegrend.

Andreas Heier sørget imidlertid for ny norsk ledelsen etter at pucken lå fri foran mål etter et raid av Mats Rosseli Olsen på høyresiden.

Kristian Forsberg økte til 3-1 for Norge i den siste perioden. Nok en gang var det Rosseli Olsen som åpnet opp Latvia-forsvaret, denne gangen med en fin pasning.

Uhøytidelige straffeslag

Eduards Tralmaks knallet til med et langskudd med et halvt minutt igjen av kampen, men han kunne ikke forhindre 2-3-tap.

Kampen ble avsluttet med en straffeslagkonkurranse som trening før VM, og med tredjekeeper Jonas Arntzen i målet vant Norge den også. Trettenes og Stefan Espeland var de eneste som scoret.

Neste kamp mot Latvia spilles lørdag.

Det var for øvrig mange spillere med lokal tilknytning i aksjon lørdag. Forruten Henrik Holm spilte, Mathias Trettenes, Johannes Johannesen, Dennis Sveum, Tommy Kristiansen, Eirik Salsten, Kristian Forsberg og Villiam Strøm.

(©NTB)