– Har tatt store steg raskere enn vi hadde trodd var mulig

Både Viking-trener Bjarne Berntsen og kaptein og matchvinner Zlatko Tripic tror nesten ikke den reisen de har vært med på de siste to årene med Viking er sann. Nå varsler Berntsen enda tøffere oppkjøring før neste sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det å beskrive den jobben som Bjarne Berntsen har gjort med Viking i løpet av de to siste årene er ingen enkel oppgave. Klubben gikk nesten konkurs, laget rykket ned til OBOS-ligaen, men to år senere står Bjarne Berntsen med cupgull, femteplass i ligaen og neste år skal han lede laget sitt ut i Europa.

– Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier drømt om å få til de resultatene vi har fått til på så kort tid. Det må jeg være ærlig å si, men det føles veldig deilig. Jeg er ydmyk, stolt og sliten, men veldig glad på laget og byens vegne, sier han til RA.

Bjarne Berntsen feirer å ha kronet en utrolig opprykkssesong med femteplass i ligaen og cupgull på Ullevaal.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bjarne Berntsen feirer å ha kronet en utrolig opprykkssesong med femteplass i ligaen og cupgull på Ullevaal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

LES OGSÅ: – Hele byen er sammen om dette gullet

– Har vært en syk reise

Heller ikke kaptein og matchvinner Zlatko Tripic hadde sett for seg dette da han kom til Viking før forrige sesong.

– Det har gått fort, og det har vært en syk reise de siste to årene. Vi har jobbet steinhardt, og tatt store steg raskere enn vi hadde trodd var mulig selv. Vi har imponert veldig mange i år, og er veldig heldige som får lov til å være med på dette, og få feire et cupgull. Men vi er også veldig heldige som får lov til å gå løs på en ny sesong med enda større press, enda større forventninger og muligheten til å spille i Europa, sier Tripic til RA.

Den tankegangen deler han med trener Berntsen, som allerede har varslet at neste oppkjøringen blir enda hardere enn årets.

– Allerede da vi sto i ringen etter kampslutt sa jeg til spillerne at de måtte nyte dette cupgullet, og den friperioden de nå skulle ha før vi starter igjen i januar. Da har jeg bedt spillerne om å forberede seg godt, siden jeg har varslet dem om at det blir en enda tøffere oppkjøring neste år enn i år. Det må vi også ha hvis vi skal klare å ta ett skritt videre, som vi blir nødt til, forteller Berntsen.

LES OGSÅ: – Vi har gjort veldig mange mennesker glade nå

Tror flere spillere kan forsvinne

Laget som har vært med på denne reisen har bestått av mange unge gutter, og litt mer erfarne herrer, men stort sett med spillere som aldri har vunnet noe tidligere.

– Det er mange unge sultne gutter her, og de ser ikke begrensninger og bare muligheter. Det er veldig godt å jobbe med en sånn spillergruppe, og den jobben de har lagt ned og det teamet jeg har hatt rundt meg de to årene her kan jeg ikke få skrytt nok av, forteller Berntsen.

Viking-treneren sier at de allerede den kommende uken begynner å bygge laget for neste år. Flere av spillerne som er på lån forsvinner, og Berntsen tror også flere av spillerne hans ikke nødvendigvis blir å se på SR-Bank neste sesong.

– Vi får se hvor mange spillere vi får beholde neste sesong. Det er helt sikkert mange som har fått med seg at vi har mange spillere som kan spille fotball, så får vi se hvem som forsvinner og hvem vi kan få inn, sier Berntsen og fortsetter:

– Det er umulig å si at vi skal gå for en bedre sesong neste år, etter at vi som nyopprykket lag tok en femteplass og cupgull i år. Vi må nok være litt edruelige og si at vi ønsker å være et stabilt og godt eliteserielag og etablere oss på den øvre halvdelen av tabellen neste år, forteller Berntsen.

LES OGSÅ: Danielsen fikk tittelen sin

Gleder seg til å feire med fansen i Stavanger

Uansett har både han og Zlatko Tripic med denne seieren sementert som posisjon som folkehelter ytterligere.

– Det er som sagt et team rundt meg her som jeg skal dele æren med, men jeg forstår selvsagt at jeg har spilt en viktig brikke i dette selv. Det må jeg få lov til å innrømme, også får vi bare ta i mot den hyllesten vi får og jobbe på videre, sier Berntsen.

At det var nettopp Zlatko Tripic som skulle avgjøre kampen var ingen overraskelse, da Tripic ofte har vært personen de mørkeblå har sett til og som fansen har satt sin lit til skal føre de mørkeblå til nye høyder.

– Det å kunne avgjøre dette, og gjøre så mange fra byen og andre som heier på Viking glade, var selvsagt veldig deilig. At jeg fikk muligheten til det med mitt straffemål er veldig kjekt, og jeg var ikke nervøs før straffesparket. Jeg prøvde å tenke at det var som en helt vanlig straffe, men selvsagt var det litt ekstra press med tanke på at det var rett foran Viking-fansen. Men det var utrolig godt å bare kunne skli ut til dem, og ikke måte løpe 100 meter den andre veien for å feire, sier Tripic som nå gleder seg til å dra hjem til Stavanger for å nettopp feire.

– Det blir nok helt sykt. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan stemningen i Stavanger blir, men vi gleder oss alle til å feire sammen med fansen, forteller Tripic.

LES OGSÅ: «Slik lyser det av øynene til mestere»