De gamle forsvarsboligene i Møldal blir nå til totalt 121 nye boliger. De første boligene står innflyttingsklare i desember neste år, men allerede er to tredjedeler av boligene solgt.

Er 40 ledige i Møldalhagen

80 av 121 boenheter er solgt i Møldalhagen. Fremdeles er 40 igjen, men megleren er ikke bekymret for salget.

Det nye boligprosjektet på Møldal slo an umiddelbart. Folk overnattet i telt for å komme først i køen, og da salget startet i august i fjor, ble det solgt hele 27 av da 39 tilgjengelige boliger allerede den første dagen.

Nå, 10 måneder senere, er 80 av totalt 121 boenheter solgt. 40 boliger står fremdeles ledige.

- Vi er veldig fornøyd med salget i Møldalhagen, sier eiendomsmegler Leiv Inge Stokka ved Eiendomsmegler1 til RA.

Fire ulike prosjekt

Møldalhagen består av fire ulike prosjekt kalt Vekst, Spir, Bris og Glød.

Møldalhagen Spir er 9 små leiligheter, 50 kvadratmeter store, og alle er solgt.

Møldalhagen Bris består av 58 leiligheter mellom 39 og 140 kvadratmeter fordelt på tre lavblokker. Her er 8 leiligheter fremdeles ledig.

Møldalhagen Vekst består av 13 rekkehus med bruksareal mellom 151 og 207 kvadratmeter. Av disse er 9 av 13 hus solgt.

Møldalhagen Glød består av 41 leiligheter med bruksareal mellom 62 og 140 kvadratmeter. Av disse er kun 13 av 41 boenheter solgt, men det har sin naturlige forklaring.

- Disse ble lagt ut for salg først for 14 dager siden, og det er solgt 13 stykker allerede, så vi er egentlig godt fornøyd med det, sier Stokka.

- Ikke bekymret for salget

De første boligene skal stå innflyttingsklare ved juletider 2014. Stokka er ikke bekymret for at de 40 ledige boligene ikke skal bli solgt.

- Det vet jeg at kommer til å gå veldig bra. Vi kommer ikke til å annonsere så mye med det første, men jeg regner med vi kommer til å selge omkring 15 boliger i Møldalhagen fram mot sommeren, sier Stokka.

Gamle forsvarsboliger

Møldal-området ligger langs Revheimsveien like nord for Madlakrossen. På tomten sto det i flere år 10 eneboliger og 16 rekkehusleiligheter som ble brukt til hjem for offiserer i Madlaleiren. Stavanger kommune hadde forkjøpsrett, og kunne kjøpt for 60 millioner kroner. Kommunen avslo imidlertid muligheten, og den store eiendommen kom dermed ut i det ordinære markedet.

Eiendomsutviklerne Helge Sigve Wiig og Roald Helgø dannet selskapet Møldalhagen AS, som i september 2011 kjøpte det store området fra Forsvarets eiendomsforvaltere Skifte Eiendom.

15 ulike eiendomsutviklere viste interesse for den attraktive tomten. Sluttsummen ble på 101 millioner kroner. Det var 41 millioner kroner over takst. Da RA besøkte Møldal i går, var arbeidet i gang, og noen få grunnmurer var under oppføring.