Stavanger

Engblom-dobbel sikret komfortabel 3-1 seier over FFK

Sandnes Ulf kontrollerte ganske greit inn til 3-1 seier mot Fredrikstad søndag ettermiddag, til tross for at den gamle Ulf-backen Erik Tønne ga bortelaget ledelsen på straffe etter fem minuttet. Mål av Eirik Schulze og to av Pontus Engblom snudde kampen i første omgang, og Ulf rodde seieren i land.

Bilde 1 av 3

2.omgang:

90.min: Dommeren har blåst her i Sandnes, og de lyseblå vant fullt fortjent 3-1. Bortelaget tok ledelsen etter at Mads Nielsen klønete ga vekk straffe etter fem minutter, men det var også det eneste FFK produserte før helt på slutten av andre omgang. Fine mål av Eirik Schulze og to av Pontus Engblom sørget for en god luke for hjemmelaget etter den første omgangen, og den andre ble en ren transportetappe.

90.min: Fredrikstad kommer til omgangens største sjanse. Innlegg fra siden blir stusset gjennom hele feltet, før en FFK-spiller får beinet på den og får fluktet den mot mål. Men Ulf-keeper Sahlgren gjør en god redning før ballen går ut til corner. Den blir halvfarlig, men Sandnes får ballen ut.

88.min: Vegard Skjørestad kommer inn for Bojan Zajic i det to minutter gjenstår av ordinær tid. Sandnes Ulf vinner dette.

83.min: Mats Andre Kaland kommer inn for Moustapha Ndiaye for Fredrikstad.

75.min: Ett kvarter gjenstår her i Sandnes, og hjemmelaget har godt kontroll på dette. 1831 tilskuere er på plass for å se Sandnes Ulf mest sannsynlig ta sin andre seier for sesongen.

71.min: Marius Helle erstatter tomålsscorer Pontus Engblom, som går av til trampeklapp.

68.min: Pontus Engblom blir spilt igjennom, og runder keeper. Svensken blir klipt ned rett utenfor 16-meteren, og dommeren velger å gi keeper gult kort. Sånn det så ut var det korrekt, da Engblom neppe hadde rukket å ta igjen ballen. Ergo ble han ikke frahindret en åpenbar målsjanse. Det påfølgende frisparket setter Sandberg midt på Kristiansen i FFK-buret.

67.min: Anders Aalbu byttes ut med Håvard Åsheim for bortelaget.

63.min: FFK prøver, men får ikke til allverden. Ny corner nå, men corneren fra Brix blir klarert. Karoliussen får ballen på 17 meter og kliner til på direkten, men skuddet blir blokkert.

59.min: Niklas Sandberg erstatter Aksel Berget Skjølsvik for Sandnes Ulf.

52.min: Fredrikstad har kommet godt ut av startblokkene her i andre omgang, og har allerede hatt to cornere. Ingen av dem har skapt noen virkelige farligheter, og Ludvic Begby bommet med cirka 15 meter på den siste corneren der.

46.min: Sandnes Ulf tar avspark, og vi er i gang igjen her i solskinnet i Sandnes.

1.omgang:

45.min: Der var det pause, og Sandnes Ulf leder 3-1 etter en mesterlig opphenting. De lyseblå var best fra start, men FFK fikk et tidlig straffespark da Mads Nielsen klønete handset inne i boksen. Den tidligere Sandnes Ulf-backen Erik Tønne sendte bortelaget i føringen, men Eirik Schulze utlignet med sitt første mål for klubben i ligasammenheng. Dermed førte en rask Engblom-dobbel laget opp i en trygg 3-1 ledelse, for et veldig effektivt hjemmelag.

42.min: Pontus Engblom blir nydelig spilt igjennom og gjør ingen feil alene med keeper. Kent Håvard Eriksen demper et oppspill på brystet, og legger ballen igjen til Erik Schulze. Dagens første målscorer trer igjennom Engblom med en alle tiders krempasning, og svensken setter ballen elegant i lengste hjørnet. Klassescoring av Sandnes Ulf.

38.min: Kristian Brix får gult kort for FFK etter å ha samlet opp igjennom flere forseelser.

35.min: Moustapha Ndiaye får dagens første gule kort etter å ha revet ned målscorer Schulze. Zajic slår det påfølgende frisparket inn foran mål, og der går Pontus Engblom opp i lufta og stanger ballen enkelt i mål. 2-1 Sandnes Ulf.

30.min: Sandnes Ulf med ny corner. Denne gang er det Bojan Zajic som slår den på bakerste stolpe, men dommer Rohit Saggi blåser for en forseelse inne i boksen.

29.min: Sandnes Ulf kommer på venstresiden, og Trond Erik Bertelsen slår et veldig farlig innlegg som FFK beiner ut til corenr. Den blir slått for kort på første stolpe, og bortelaget kjører kontra. Det ender med et frispark ti meter inne på Sandnes Ulfs banehalvdel. Ikke videre vellykket cornertrekk der altså.

23.min: Eirik Schulze bringer balanse i regnskapet. Kent Håvard Eriksen har ballen oppe på Fredrikstads banehalvdel, før Schulze overtar den og drar seg innover i banen. Den tidligere Strømmen-spilleren kommer i godt driv og sender avgårde et lavt skudd som går helt nede i hjørnet. Meget godt skudd av Schulze.

20.min: Kampen har jevnet seg betraktelig ut, og tempoet har dalt noe. Mye Sandnes Ulf fortsatt, men det er mest spill på midten for øyeblikket.

12.min: Eirik Schulze kommer seg løs på kanten av 16-meteren, og fyrer løs. Skuddet er hardt, men går et stykke utenfor Pepe Kristiansens høyre stolpe.

9.min: Sandnes Ulf har vært det førende laget her på hjemmebane, men det er altså bortelaget som har tatt ledelsen. Sandnes Ulf har vært frempå med et par avslutninger, men de har stort sett gått rett i fanget på Per Morten Kristiansen i Fredrikstad-buret.

5.min: Mads Nielsen lagde et klønete straffespark da han handset et ufarlig innlegg. Klar straffe, som den gamle Sandnes Ulf-backen Erik Tønne scoret sikkert på.

Før kamp:

Sola skinner, og det er strålende vær i Sandnes. Alt ligger til rette for en god fotballkamp mellom to lag som har ambisjoner om å rykke opp. For hjemmelaget har det vært en god sesongstart, med en seier og to uavgjort. For bortelaget har det ikke gått så bra, da laget har tapt to kamper på hjemmebaner og spilt sin første bortekamp uavgjort.

Av lagnyheter er Steinthor Thorsteinsson tilbake på benken etter hans strekkskade, mens Vidar Nisja er helt ute av laget.

Sandnes Ulf (4-4-2): Saku-Pekka Sahlgren – Trond Erik Bertelsen, Nicolai Geertsen, Mads Nielsen, Jørgen Øveraas – Aksel Berget Skjølsvik, Eirik Schulze, Anel Raskaj, Bojan Zajic – Pontus Engblom, Kent Håvard Eriksen.

Benken: Egil Selvik, Axel Kryger, Marius Helle, Niklas Sandberg, Steinthor Thorsteinsson, Vegard Skjørestad, Kenneth Sola.