– De bare hiver seg ned på isen

Frisk–Oilers 4–2. Josh Soares var irritert på både dommere og Frisk Asker etter kampen.

Av: Per Thime

Oilers har hatt langt bedre dager enn det laget viste i mandagens kamp mot Frisk Asker. Oilers var til tider udisiplinert og pådro seg en rekke utvisninger. Hele 46 minutter ble det i utvisningsboksen.

To tette mål til hjemmelaget, først ved Anders Bastiansen, før Jonas Berglund satte inn 2–0. Oilers hang ikke med.

Bare vel 40 sekunder skilte de to målene. Perioden var imidlertid ikke slutt, for nå startet dramaet i Askerhallen. Tommy Kristiansen jublet for scoring, men ingen av dommerne reagerte. Først lenge etterpå, da Frisk satte en puck i mål – da alle trodde det sto 3–0, reagerte de. Videobilder ble tatt fram og målet til Kristiansen ble godkjent, mens Frisk Askers mål ble underkjent. Dermed var det redusering for Oilers.

Utlignet før pause

Reduseringen førte til et bedre Oilers. De kjempet seg inn i kampen og det var bare naturlig at Dan Kissel utlignet til 2–2 rett før perioden var ferdig.

I andre og tredje periode skar det seg fullstendig for Oilers. Utvisningene haglet i hallen, og mest til Oilers. Jo, en del av dem var av den billige sorten. Dommerne så ikke ut til å ha funnet ut hvordan listen for utvisninger skulle være.

Josh Soares og Erik Nystrom fikk begge 2 min + 10 minutter. Totalt fikk laget 46 minutter i utvisningsboksen, mot Frisk Askers åtte minutter.

– Vi kommer vel helt ut av rytmen i deler av kampen, nettopp på grunn av alle utvisningene, sier trener Pål Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Treneren var heller ikke uenig i at laget til tider var udisiplinert.

– Det blir vel en miks av både det og urettferdig behandling av dommerne, sa han videre.

– Så du ikke kampen?

En som var i utvisningsboksen var Josh Soares. Etter kampen ble også han spurt av TV 2, om hva han syntes om alle utvisningene og motstander, Frisk Asker.

– Så du ikke kampen? spurte han intervjueren.

Samme spørsmål fikk han flere ganger, med samme svar. Soares var irritert, mest på dommere og Frisk Asker.

– Så du ikke hvordan de legger seg langflate på isen for ingenting? De bare hiver seg ned på isen, mens vi ryker ut i utvisningsboksen, fortsatte Soares.

Helt åpent

Med 4–2-seier til hjemmelaget står det 1–1 i kamper. Onsdag er neste mulighet, i DNB Arena.

– Vi er et fysisk lag og det skal vi fortsette å være også i de neste kampene. Før kampen var Frisk ute og jamret seg, og det fikk vi for i dag. På onsdag er det ny kamp, da skal vi være med tålmodige enn det vi var i den siste perioden i dag.

Det ligger an til tøffe tak på onsdag.

NM-finale ishockey menn mandag, 2. kamp:

Frisk Asker – Stavanger Oilers 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)

2292 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (5.15) Anders Bastiansen (Oskar Nilsson, Vinny Saponari), 2-0 (5.56) Jonas Berglund (Torstein B. Nordrum), 2-1 (13.36) Tommy Kristiansen, 2-2 (18.31) Dan Kissel (Mark Van Guilder).

Mål: 2. periode: 3-2 (27.23) Saponari (Nick Pageu, Ryan Hayes).

Mål: 3. periode: 4-2 (41.55) Hayes (Fredrik L. Jacobsen).

Utv. Frisk 4 x 2 min. Stavanger 13 x 2 min. og 2 x 10 min.