Annonse
Samuel Adegbenro var et angrep alene mot Odd, og trener Ian Burchnall vil gjøre alt i sin makt for å holde på juvelen sin ut sesongen. Her fra forrige hjemmekamp mot Sogndal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Burchnall hyller formspiller Adegbenro

Ian Burchnall er full av lovord om Samuel Adegbenro etter nigerianerens prestasjon mot Odd. Vikings trener mener 21-åringen er verdt minst to millioner euro.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Adegbenro, som scoret to ganger da nedrykkstruede Viking slo Odd 2-0 i Skien søndag, er koblet vekk fra Stavanger-klubben. Søndag ble det klart at Odds Rafik Zekhnini går til italienske Fiorentina, og Telemarksavisa meldte fredag at Odd vil få rundt 15 millioner kroner for hurtigtoget, et beløp som kan stige til 20 millioner om han slår til.

– 1,5 millioner euro for Zekhnini? Da må Samuel være verdt minst to millioner, sier Burchnall til NTB.

LES OGSÅ: – Han spilte en million på prisen sin

Vil ikke selge

To millioner euro tilsvarer i underkant av 19 millioner kroner. Burchnall kan fortsatt ikke si noe om nigerianerens framtid.

– Han er en utrolig viktig spiller for oss. Odd-kampen var en av hans beste i Viking-trøyen. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men jeg håper vi kan beholde ham. Alt handler om hvor mye (penger) som kommer inn, sier briten.

Viking er fortsatt tabelljumbo i Eliteserien, men de mørkeblå er kun ett poeng bak Tromsø på plassen over. Det er seks poeng opp til sikker plass.

– Odd-kampen var en komplett prestasjon for vår del. Kampplanen ble utført til punkt og prikke. Angrepsspillet var bra i 1. omgang, mens vi forsvarte oss godt etter pause, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Adegbenro senket Odd

(©NTB)

Annonse