Annonse
Bojan Zajic er godt fornøyd med uken, så langt. Først ble han godkjent som norsk statsborger før han ble spurt om å bli assistenttrener for Sandnes Ulf. Foto: Per Thime

Bojan ble nordmann – fikk drømmejobben

Sandnes Ulf plukker ny assistenttrener fra egne rekker. Klubben tenker norsk og ansetter Bojan Zajic ut 2019-sesongen. Zajic ble norsk statsborger tidligere denne uken.

Annonse
Rogalandsavis

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Det er jo sånn at jeg ikke blir yngre med årene, ikke jeg heller.

Da rokeringen i Sandnes Ulf ble et tema i forrige uke og forespørselen kom, trengte han ikke lang tid på å bestemme seg.

LES OGSÅ: Zajic blir ny Ulf-assistent

– Jeg spurte først om jobben som assistenttrener kunne kombineres med spill, men det ønsker ikke klubben. Derfor er det litt vemodig å måtte gi seg som spiller, samtidig som det blir spennende å være en del av trenerstaben i klubben, sier Zajic til RA.

Omstilling

Denne sesongen står han med ni kamper for Sandnes Ulf, men bare to av dem fra start. Nå skal han omstille seg til en annen karriere, samt gå fra å være kompis med spillerne til å være trener.

– Det blir ikke rare omstillingen for meg. Jeg er den samme som jeg alltid har vært og har fått beskjed fra trener Bengt Sæternes at jeg skal være den samme personen. Forskjellen er at jeg ikke skal spille, men delta som trener.

Fortsatt på Twitter

I morgen fyller den tidligere serberen 37 år. Søndag spiller han kanskje sin tredje siste kamp for Sandnes Ulf, mot Strømmen. Zajic er en spiller og person som er godt likt i klubben, både blant spillere og det øvrige støtteapparatet. Godt humør og flink på sosiale medier.

– Hehe! Jeg liker meg på Twitter og sender ut en del meldinger med jevne mellomrom. En fin avkobling og det går på både engelsk og norsk, humrer han.

@Bojanskuddfinte har etter et halvt år nærmere 6000 følgere og treffer godt sitt publikum.

– Jeg kan ikke kutte Twitter fordi jeg skal bli fotballtrener. Det jeg skal gjøre er å videreutdanne meg som trener. Jeg har UEFA-B kurs, men klubben ønsker å la meg fortsette på stigen.

Hovedtrener

Ambisjonene til den nye assistenten i Sandnes er nemlig til stede.

– På sikt ønsker jeg å lede et lag som hovedtrener. Der er ambisjonsnivået mitt. Nå skal jeg spille tre kamper og avslutte fotballkarrieren som aktiv først – før jeg går inn i trenerteamet.

Rokeringene i Sandnes kom blant annet som en følge av at utviklingsleder Lars Johan Myklebust sa opp jobben, til fordel for å drifte et fotballakademi i Dubai. Da går Tomi Markovski over fra assistenttrener til å bli utviklingsansvarlig, mens altså Bojan Zajic blir ny assistenttrener.

– Dette er en meget god løsning for hele klubben. Det blir spennende å få med Bojan i trenerteamet. sier Bengt Sæternes til RA.

Daglig leder Tom Rune Espedal er også godt fornøyd med løsningen.

– Alle er fornøyd når det blir på denne måten, daglig leder, Tom Rune Espedal.

LES OGSÅ: Denne seieren trengte Ulf

Annonse