Rasmus Martinsen spiller stopper mot FK Haugesund søndag kveld.

Blåste ut – nå får han sjansen

Det er ikke mer enn en drøy måned siden han uttalte seg om lite spilletid. Nå er Rasmus Martinsen klar for å spille. Søndag kveld starter han for Viking i lokaloppgjøret mot FK Haugesund.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Når får Rasmus muligheten til å starte. Han er en bra spiller, men jeg skal ikke legge for mye press på hans skuldre allerede nå, sier trener Ian Burchnall til RA.

Ute på treningsfeltet jogger Rasmus Martinsen seg ned etter trening. Laget trener også i dag, men allerede i går visste han at det ble spill mot FK Haugesund søndag kveld.

– Det er fantastisk å endelig få anledning til å debutere for Viking fra start i en seriekamp. Når det skjer hjemme på stadion i et lokaloppgjør blir det bare kjekt, håper jeg.

LES OGSÅ: Denne listen topper Samuel Adegbenro

Blåste ut

For litt over en måned siden uttalte Martinsen seg til RA vedrørende lite spilletid. Han var blant annet meget kritisk til leieavtalen Viking hadde inngått med Sunderland for Michael Ledger.

– Det virker forutbestemt hvem som skal spille, sa han blant annet.

Han har ikke glemt hva han sa.

– Nei da, men så kan du si at mange fotballspillere har ambisjoner, som jeg også har. Det betyr at det selvfølgelig dreier seg om spilletid. Nå får jeg det når vi i morgen spiller. Jeg skal vise meg fram, forteller han.

LES OGSÅ: Her er Appiahs avskjedsråd

Må ta krigen

Søndag danner han stopperpar sammen med Karol Mets. Det passer bra, mener han.

– Karol og jeg kjenner hverandre godt. I vinter fikk jeg mye spilletid. Vi har begge gode egenskaper, blant annet i at vi liker å forsvare oss framover. To moderne stoppere skal Haugesund få bryne seg på.

– Hvordan skal Viking beholde plassen?

– Vi må være mer kyniske i det vi foretar oss. Når det er sagt så har jo laget vist seg gode i perioder. Det er en grunn for at vi er der vi er på tabellen, men jeg håper og tror at vi skal klare dette.

Sønddag kveld går en drøm i oppfyllelse. Han debuterer i serien fra start, på hjemmebane.

– Vi er langt nede i sumpen nå, men jeg skal bidra, for dette skal ikke bare være et enkelt innhopp. Nå skal jeg forsøke å klore meg fast på laget.

LES OGSÅ: Ta et valg om trenersituasjon nå, Viking