Annonse
Rudolfs Balcers har signert med San Jose Sharks. Her med Sharks-manager Doug Wilson (til venstre) og assisterende manager Joe Will. Foto: San Jose Sharks

Balcers signerte NHL-kontrakt med Sharks

Den tidligere Oilers-spilleren Rudolfs Balcers, har signert med San Jose Sharks.

Annonse
Rogalandsavis

Torsdag kveld norsk tid signerte Rudolfs Balcers (20) med NHL-klubben San Jose Sharks. Det melder California-klubben på sin egen nettside.

Rudolfs Balcers har signert en standard basiskontrakt med NHL-klubben. Balcers må sannsynligvis først bevise hva han er god for i klubbens farmerlag, San Jose Barracuda, som spiller i AHL.

– Scorer når laget trenger det mest

– Rudlofs er en naturlig målscorer som har vist at han finner nettet når laget hans trenger det mest, sier assisterende manager i klubben, Joe Will.

LES OGSÅ: Balcers på Sharks-camp i California

Will har flere lovord om den tidligere Oilers-spilleren.

– I sin første sesong i Nord-Amerika viste han at han kan takler det fysiske spillet, samtidig som han er en av de mer dynamiske målscorerne i ligaen. Vi ser fram til å følge utviklingen hans i vår organisasjon, fortsetter Will.

Draftet i 2015

Balcers ble draftet av Sharks i 2015. I 2015/2016-sesongen spilte han 43 A-lagskamper for Oilers. I løpet av de kampene sanket han 24 poeng. I sluttspillet samme år ble det 14 poeng på 17 kamper.

Det var nok til at San Jose Sharks draftet latvieren i den femte runden.

LES OGSÅ: Rudolfs Balcers draftet av San Jose Sharks

I 2016/2017-sesongen spilte Balcers for canadiske Kamloops Blazers i juniorligaen WHL. Her scoret han 40 mål og til sammen 77 poeng på 66 kamper.

I samme sesong endte Balcers på fjerde plass på toppscorerlisten i ligaen. I tillegg hadde han flest avgjørende mål (syv mål) i ligaen, ifølge kamloopsthisweek.com

Annonse