Viking

Viking-spiller på vei ut på lån

På toppen av de fire spillerne fra A-stallen som ikke kom seg til USA som planlagt ble også en mann til igjen i Norge. Det er for å få til de siste detaljene rundt et midlertidig klubbskifte.

Herman Haugen sto oppført i den USA-troppen RA fikk av materialforvalter og administrativ leder rundt A-laget Stian Refvik onsdag morgen.

Han ble likevel ikke med på turen og spilte faktisk kamp for Raufoss tirsdag kveld. Der vartet backen opp med forarbeidet på 2-1-scoringen da laget slo Gjøvik Lyn i en treningskamp.

Haugen var på lån hos Raufoss i fjor og er på vei samme sted denne sesongen.

– Det stemmer at han spilte kamp for oss tirsdag. Vi er i dialog rundt et nytt utlån, men avtalen er ikke helt i boks ennå. Målet er at det går i orden innen kort tid, skriver administrativ leder for A-laget til Raufoss Fredrik Greve Monsen til RA.

Spilleren fornyet i fjor sin avtale med Viking og gikk raskt etterpå på lån til Raufoss – hvor han spilte 14 kamper i OBOS-ligaen og gjorde sine saker bra.

Samtidig er konkurransen hos Viking i posisjonen hans knalltøff. Sondre Bjørshol er tilbake fra skadeproblemene som har hemmet ham i snart to år – og har sett gnistrende ut i vinter. Samtidig ble aldri fjorårets store gjennombrudd Sebastian Sebulonsen solgt – tross mange spekulasjoner om det.

Haugen har tidligere uttalt til RA at det også har passet ham godt med Raufoss ettersom det gir mer nærhet til hans far som er bosatt på Østlandet.

– Jeg kan bekrefte at det er et nytt utlån på gang. Det ble avklart søndag kveld. Ut sesongen er planen og så kan Viking kalle meg tilbake, sier Haugen til RA og fortsetter:

– Det er selvsagt mest konkurransesituasjonen som spiller inn. Det handler om å få spilt mest mulig kamper på høyest mulig nivå. Det er en fin gjeng her og jeg er blitt tatt godt imot. Denne løsningen er jeg veldig fornøyd med.

Vikings sportssjef, Erik Nevland, er for tiden i Portland i forbindelse med A-lagets treningsleir. Han forteller hvorfor det ikke er klart ennå.

– Vi har ikke signert avtale ennå, men er for så vidt enige om vilkårene. Det handler bare om å signere avtalen når ting er klarert med utlånsordningen, sier Nevland.

Ordningen han snakker om er nasjonalt utlån for unge spillere som ble innført i 2019. Der stilles det en rekke krav til hvilke spillere som kan lånes ut fra toppklubbene, men til gjengjeld kan utlånet avsluttes på kort tid. 14 dager inn i låneoppholdet kan spilleren nemlig kalles tilbake.

Sportssjefen er fornøyd med ordningen, som etter alt å dømme videreføres også denne sesongen.

– Den har fungert strålende. Det gir oss en mulighet hvis det skulle skjedd noe uforutsett, så det har fungert veldig bra, sier Nevland.

– Er det flere unge spillere dere vurderer å låne ut?

– Nå er jo alle de andre med til USA, men det blir tatt en vurdering i løpet av disse dagene i USA. Ingen blir sendt hjem fra USA, så vi avventer til vi kommer hjem, sier sportssjefen.

Mer fra Dagsavisen