Stavanger

Hektisk høst for verftene

Det går mot en travel rigghøst ved de ulike verftene. Og det kan de trenge, for året har vært rolig så langt for de fleste.

Bilde 1 av 3

Siste nytt er at Songa Offshore har valgt CCB for landligge for både «Songa Dee» og «Songa Delta». Songa bekrefter dette overfor Offshore.no og begrunner valget av verft med at CCB er valgt etter en «kommersiell og teknisk vurdering».

«Songa Delta» er forventet til verftet medio september. Arbeidsomfanget er begrenset til fornyelse av hovedklasse-sertifikater og i tillegg oppgradering og fornyelse av enkelte boresystemer.

«Songa Dee» vil sannsynligvis avslutte sitt engasjement for Marathon Petroleum Norge AS på Alvheim-feltet mot slutten av august. Deretter vil riggen starte på en treårs kontrakt med Statoil på Gullfaks-feltet. I denne forbindelse vil det bli gjennomført et verkstedsopphold i siste halvdel av 2011 for kontraktstilpasninger.

- CCB er selvsagt svært fornøyd med at Songa Offshore har tildelt oss disse oppdragene. Dette betyr også mye for oss og vårt nettverk med dyktige samarbeidspartnere og leverandører. Vi vil gjøre vårt beste for å ivareta denne tillit og ha som mål å prestere mer enn forventning. I en tid med færre oppdrag og flere tilbydere er det alltid en glede og forhåpentligvis anerkjennelse for det vi kan tilby ved CCB Yard, sier prosjektdirektør Ronny Haufe.

CCB har allerede «Scarabeo 5» liggende inne til mellomklassing. En jobb som ventelig vil ta det meste av august.

Klasser «Transocean Winner»

Også på Hanøytangen blir det en travel høst. Bergen Groups verft skal huse to rigger. Den første er «Transocean Winner», som skal klasses. Den skal inn på et 45-60 dagers opphold, og prosjektet vil skje som underleverandør til Semco Maritime. Hele prosjektet er oppgitt av Semco til å være verdt 105 millioner kroner.

Den neste riggen som ankommer er «Deepsea Atlantic» som skal inn på et tolvdagers opphold. Riggen er ventet inn rundt 20. august.

- Disse to riggjobbene er veldig viktige for både oss og for våre samarbeidspartnere i et marked for riggvedlikehold som har vært noe svakt i første halvdel av 2011. Nå er vi på vei inn i en travel periode som hele organisasjonen gleder seg til, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group til Offshore.no.

På Hanøytangen vil det på det meste være over 700 personer inne på området for å gjennomføre disse to prosjektene.

- Hvilke utfordringer gir det å ha to rigger inne samtidig?

- Det er alltid utfordrende å ha to ulike prosjekter gående på samme tid. Dette er tross alt intensive prosjekter der det vanligvis jobbes døgnet rundt under hele landligge-perioden. Men Bergen Group Hanøytangen har også tidligere hatt to rigger inne samtidig, og det er bygget opp en erfaren stab og en god ledelse som er i stand til å gjennomføre prosjektene på en sikker og effektiv måte.

Risnes og Bergen Group gleder seg over at det nå tar seg opp innen riggvedlikehold igjen.

Westcon får mer fra SeaDrill

- Markedet for riggvedlikehold har vært noe krevende i år. Men vi ser muligheter for ytterligere riggaktivitet på Hanøytangen senere i 2. halvår, og vi vurderer de kommende årene som veldig spennende.

Ved Westcon Yard i Ølen jobbes det fortsatt med å ferdigstille «Scarabeo 8». Den enorme jobben har gjort 2011 til et godt år for Westcon. I tillegg til dette prestisjeprosjektet har verftet også tatt grep om Jack up-markedet.

De har forsterket sjøbunnen utenfor kaianlegget i Ølensvåg, samtidig som de har øket sjødybden.

«West Epsilon» var første rigg som fikk skroget sitt opp av vannet. Siste nytt fra Ølen er at Seadrills nye rigg «West Elara» skal klargjøres til arbeid på norsk sokkel her.

- Vi mener høsten ser bra ut for oss. Nå som bunnen er forsterket for Jack up-riggene kan disse ligge helt ved kai under oppholdet. Dette vil spille positivt inn overfor kundene som skal velge verft, sier avdelingssjef riggoperasjon Malvin Eide til Offshore.no.

Mer fra Dagsavisen