I det hele tatt handler det om fantastiske viner som et resultat av økologisk jordbruk og tradisjonell produksjon. Avkastningen er liten og eiendommen er ikke større enn sju hektar. Dermed er produksjonen av de beste vinene relativt minimal.
For de fleste er Vivianis vanlige Valpolicella den mest kjente vinen fra firmaet. Lett og delikat med kirsebæraromaer og veldig fruktdreven i stilen. En perfekt vin til torsk og lette kjøttretter.
Når det gjelder firmaets øvrige viner, er det imidlertid mer trøkk. Supervalpolicellaen Campo Morar er laget på sent høstede druer og utsettes for en god del fatlagring. Resultatet er noe av det beste jeg noensinne har smakt av denne type vin. Anbefales!
Heftig
Amaronevinene og reciotoen er laget på tradisjonelt vis med sen innhøsting og tørking av druene på stråmatter i 160 dager. Resultatet er en utrolig konsentrasjon, uten noe av det søte og emme, som av og til preger slike viner. Alle er bra, men har du råd, skal du prøve Casa dei Bepi 1999. En storslagen Amarone.
31488 Viviani Valpolicella Classico 2004 (Viviani, Veneto, Italia) kr 129,- (84 poeng)
Lys rødfarge og deilig lukt av kirsebær og kalk. Ung, fruktig og syrlig kirsebærpreget smak. Avslutter syrlig og godt og har lite tanniner. Veldig ren og god.
46802 Viviani Valpolicella Classico Campo Morar 2000 (Viviani, Veneto, Italia) kr 279,- (93 poeng)
Middels kraftig rødbrunlilla farge. Blomster, søt bæ rfrukt og mandel i lukten. Utrolig deilig smak med myk syrligsøt kirsebærfrukt med noe trepreg, deilig syre og fin tanninbitterhet i ettersmaken. Stort bedre enn dette blir ikke Valpolicella.
31490 Viviani Amarone della Valpolicella 2001 (Viviani, Veneto, Italia) kr 399,- (93 poeng)
Dyp rødbrunlilla farge. Lukt av tørket rosinfrukt og nø tter. Kraftig smak der det går i tørket bærfrukt med en svak antydning til rått kjøtt og kaffe. Nydelig syre og en god dose tanniner gjør at ettersmaken sitter i evigheter.
46803 Viviani Amarone Casa dei Bepi 1999 (Viviani, Veneto, Italia) kr 499,- (95 poeng)
Kraftig rødbrunlilla farge. Moden søt kirsebærfrukt, nø tter og en antydning til kaffe i lukten. Hele 16 prosent alkohol og voldsom smak med mengder av frukt og utrolig fin syre. Rosiner og tørket bæ rfrukt, tre og lær. Nokså heftige tanniner i finishen og en ettersmak som sitter i evigheter. Best å drikke uten tilbehør.
31489 Viviani Recioto della Valpolicella 2001 (Viviani, Veneto, Italia) kr 349,- for 50cl (93 poeng)
Middels kraftig rødlilla farge. Marsipan og søt kirsebæ rmorellfrukt i lukten, sammen med noe som minner om rosineske. Stilig middels kraftig smak der det går i syrlige rosiner med moderat sø dme med noe nøttepreg. Herlig, syrlig avslutning med forsiktige tanniner.