Rogaland (NY)

Historisk forhåndssalg for Kapittel: - Veldig kjekt

Onsdag 20. september begynner litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen Kapittel i Stavanger. For første gang i historien er festivalen helt utsolgt for festivalpass en uke før start.

- Det er første gang siden oppstarten i 1995 at vi er helt utsolgt for festivalpass, det er veldig kjekt, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal i en pressemelding.

Kapittel går av stabelen fra 20 og varer til 24. september. Årets festivaltema er Håp. Over 150 forfattere, foredragsholdere og artister deltar i programmet, som rommer litteratur, debatt, dokumentarfilm, musikk, kunst, dans og scenekunst.

Lokale forfattere trekker folk

Selv om alle festivalpass er utsolgt, er det fremdeles mulig å kjøpe billetter til enkeltarrangementer på Kapittel. Noen arrangementer er imidlertid utsolgt allerede.

Det første som ble fullt var bokpraten med Sandnes-forfatter Janne Stigen Drangsholt, som skal snakke om sin nye roman Winterferie. Arrangementet «Mimir & Marsdal», der Magnus Marsdal og lokalpolitiker Mímir Kristjánsson gjør en live-versjon av podkasten sin med Stavanger-forfatter Tore Renberg som gjest, ble også raskt utsolgt. Og nå er også bokpraten der Renberg skal snakke om sin nye roman Lungeflyteprøven utsolgt.

- Det er gøy å se at publikum setter pris på regionens egne forfattere og samfunnsdebattanter. Kapittel er en av Nordens største litteraturfestivaler og samler folk fra inn- og utland, og festivalen er en viktig arena for å vise fram litteratur- og ytringsfrihetsbyen Stavanger, sier festivalsjefen.

Kapittel foregår hovedsakelig på og rundt Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger, men festivalen tar også turen ut til andre små og store scener rundt i regionen.


Mer fra Dagsavisen