Trikkeligaen

Spillerbørs Vålerenga: To sjuere, to seksere

Slik analyserte vi spillerne i søndagens bortekamp mot Egersund, som endte 1-1.

MAGNUS SJØENG – 7: Fikk noen utfordringer med å lese ballbanen i den sterke vinden i det som heter B & -Parken på sponsorspråket. Men han slapp med skrekken. Leverte noen klasseredninger, blant annet på et skudd fra Henrik Elvevold som reddet VIF poeng i denne kampen. Har noen opptredener med ballen i beina som skaper nerver på trenerbenken.

CHRISTIAN BORCHGREVINK – 5: Fikk en temposterk kantspiller mot seg, men VIF-kapteinen vet å lese spillet. Finn en smell i tinningen, men hadde god kontroll på den jobben han var satt til.

AARON KIIL OLSEN – 7: Spilte med stoisk ro bak der og hadde full kontroll. Framsto som en VIF-bauta i denne kampen da det bokstavelig talt blåste heftig etter pause. Utligningen var det vrient å gardere seg mot.

MARTIN KREUZRIEGLER – 5: En solid kamp med få feil i denne kampen, men kan iblant slite med tempoet.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD – 6: Solid kamp av veteranen på venstrebacken. Utnyttet rommet han fikk rett før pause og serverte en lekker målgivende til Jones El-Abdellaoui.

HENRIK BJØRDAL – 5: Kunne sendt Vålerenga i ledelsen tidlig, var som vanlig aggressiv og intens i spilt sitt. Fikk et tidlig gult kort som gjorde at han måtte dempe seg litt. Skjebnesvangert balltap ved Egersunds redusering, Bjørdal ville ha frispark, men det hørte ikke dommeren på.

BRICE AMBINA – 5: Var tilbake etter karantene. Har solide inngripener, men også noen over streken. Spiller med en blanding av behersket ro og kalkulert risiko. En pussig kombinasjon.

JONES EL-ABDELLAOUI – 6: Scoringer på hel volley er alltid stas å se på. Og Jones leverte den på overtid i første omgang, da han sendte VIF i ledelsen. Tok tid før han fikk brukt farten sin på høyrekanten før pause, men plutselig smalt det. Byttet ut etter en drøy time.

MEES RIJKS – 4: Kom til en fin avslutning tidlig i kampen, men det harde skuddet gikk utenfor. Skiftet litt på midtspiss-rollen med Ola Kamara. Forsvant utover i kampen og ble byttet ut etter en drøy times spill.

MAGNUS BECH RIISNÆS – 5: Venstrekanten var som vanlig aktiv og tok mange initiativ før pause. Fikk en smell etter 38 minutter, prøvde litt til, men måtte gi seg rett før pause. Filip Thorvaldsen tok over jobben.

OLA KAMARA – 4: Jobber og sliter og den defensive jobben går kanskje ut over den offensive. Kom ikke til noen farlige avslutninger og det skal man jo i en ren spissrolle.

FILIP THORVALDSEN – 5: Kom inn rett før pause da Magnus Bech Riisnæs ble skadet. Hadde noen gode involveringer i sluttfasen, men var anonym da hjemmelaget presset på i begynnelsen av andre omgang.

DANIEL HÅKANS: Kom inn for Jones El-Abdellaoui etter 64 minutter.

ADRIAN KURD RØNNING: Kom inn for Mees Rijks etter 64 minutter.brødtekst


Mer fra Dagsavisen