Trikkeligaen

Kapteinen med kjempetabbe da Lyn tapte: – Alle i verden ser hva som skjer

(Lyn - Sogndal 1-2) Rett før Sogndals vinnermål gikk det galt for William Sell.

BISLETT STADION (Dagsavisen): Lyns kaptein skjermet ballen da Sogndals stjernespiller Edmund Baidoo jaget like bak ham i 16-meteren. Sistnevnte fikk et touch på kula i feltet og var plutselig forbi Sell og én-mot-én med keeper Alexander Pedersen.

– Alle i verden ser hva som skjer på mål nummer to, så det trenger vi ikke snakke om. Det er min feil. Det skjer, og så blir vi straffet på det i dag og taper kampen, sier Sell til Dagsavisen.

Etter glippen fra Lyn-kapteinen gjorde Sogndal-vingen ingen feil, og Sogndal gikk opp til 2-1 åtte minutter før pause.

– Jeg tror først at ballen skal sprette hele veien inn, og så blir det litt dårlig kommunikasjon der. Så må jeg bare sparke den vekk, men så gjør jeg ikke det. Da blir det mål imot, forklarer Lyns kaptein.

Scoringen skulle vise seg å bli helt avgjørende da vertene aldri maktet å slå tilbake i andre omgang.

– Det er sånt som kan skje. Nå har vi spilt 13 kamper, og det er vel den første blemmen han har hatt. Det kan vi ikke bruke så mye tid på, sier Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagsavisen.

Lyn kjempet og skapte flere store sjanser etter pause, men fikk aldri hull på byllen.

Første hjemmetap

– Vi gjorde det vi kunne og hadde nok sjanser i andre omgang til å ta poeng, men i dag ville det seg ikke. Nå har Sogndal hatt noen kamper med marginer imot seg. I dag hadde de marginer med seg, mens vi ikke hadde det. Sånn er det, sier Halvorsen.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen under søndagens kamp mot Sogndal.

Kaptein Sell peker også på at Lyns andreomgang var veldig god, til tross for at det ikke ble flere scoringer etter pause.

– Det vi gjør i andre omgang er det høy, høy klasse over. Vi skaper masse sjanser og kunne fint ha fått med oss ett poeng her. Kanskje mer også. Det må vi ta med oss.

Tapet var Lyns på første på hjemmebane denne sesongen.

– Det er litt tilfeldig. Vi gjør kanskje en enda bedre kamp i dag enn mot Levanger, for eksempel. Da vant vi 3-1. Men det er selvfølgelig ikke noe gøy å tape på Bislett, sier Sell.

Bjørntvedt Olsen-scoring

Men det startet godt for hjemmelaget.

Lyn fikk en drømmestart og kom klart best i gang i åpningsminuttene. Det skulle heller ikke ta mer enn 14 minutter før Lyn-vingen Anders Bjørntvedt Olsen satte inn ledermålet med en glimrende avslutning utenfor 16-meteren.

Mathias Johansen nådde en pasning i bakrom, holdt på den og ventet på lagkameraten. Bjørntvedt Olsen la ballen til rette og hamret inn scoringen i det nærmeste hjørnet.

Da kunne både han og Lyn-fansen smile bredt:

Anders Bjørntvedt Olsen har akkurat sendt Lyn i ledelsen mot Sogndal på Bislett.

Men gleden ble kortvarig. For bare fem minutter senere headet gjestenes Felix Eriksson inn utligningen etter et godt Sogndal-angrep og et presist innlegg fra juvelen Baidoo.

Sistnevnte presset frem 2-1-målet etter duellen med Sell 20 minutter senere, og Sogndal holdt ledelsen ut kampen til tross for et stort Lyn-press utover i andreomgangen.

Sogndal går dermed forbi Lyn på tabellen. Lyn ligger på åttendeplass etter søndagens tap.

---

FAKTA

1. divisjon menn søndag:

Lyn – Sogndal 1-2 (1-2)

Bislett stadion: 3012 tilskuere.

Mål: 1-0 Anders Bjørntvedt Olsen (14), 1-1 Felix Eriksson (18), 1-2 Edmund Baidoo (38).

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Håvard Meinseth, Lyn, Jacob Blixt Flaten, Óskar Borgthórsson, Sogndal.

Lyn (4-3-3): Alexander Pedersen – Herman Solberg Nilsen, Daniel Schneider, William Sell, Jørgen Sjøl (Håvard Meinseth fra 45.) – Julius Skaug (Andreas Hellum fra 76.), Even Bydal, Henrik Kristiansen (Adrian Berntsen fra 76.) – Anders Bjørntvedt Olsen (Brage Hylen fra 87.), Mathias Johansen, Jacob Hanstad (Ibba Laajab fra 75.).

Sogndal (4-4-2): Lars Jendal – Andreas Hoven, Daniel Arrocha, Per-Egil Flo, Martin Sjølstad – Edmund Baidoo (Mathias Øren fra 86.), Martin Høyland, Jacob Blixt Flaten, Felix Eriksson (Óskar Borgthórsson fra 79.) – Erik Flataker (Joakim Nundal fra 79.), Oliver Hintsa (Kasper Skaanes fra 65.).

Øvrige kamper søndag: Egersund – Vålerenga 1-1, Kongsvinger – Åsane 0-5, Levanger – Aalesund 4-0, Moss – Bryne 1-0, Ranheim – Raufoss 1-0, Sandnes Ulf – Mjøndalen 2-3, Start – Stabæk 4-3.

---

Mer fra Dagsavisen