Grorud med to tverrliggerskudd, men målløst i Arendal

(Arendal - Grorud 0-0). Grorud har ennå ikke sluppet inn mål i vintercupen. I lørdagens kamp mot Arendal var laget best og nærmest seieren.

Trenerveteranen Vegard Hansen har overtatt Arendal, og prosjektet hans er ganske opplagt. Arendal skal opp i OBOS-ligaen.

Den samme ambisjonen har Grorud. I år er lagene i hver sin avdeling, så her ble det en styrkeprøve mellom to jevne lag som vil smake på toppnivået i 2. divisjon.

Men både Vegard Hansen og Grorudtrener Andreas Alrek fikk se en målløs kamp som den nøytrale tilskuer ville si var like spennende som å se snø smelte.

Slik konkluderer ikke trenere. Og Grorud skal i hvert fall være fornøyd med forsvarsarbedidet.

- 0-0 er kjedelig, men å tape hadde vært verre. Men det er velt ok, jeg følte at vi var det beste laget, sier Alrek til Groruds X-konto.

Tøft og jevnt

Kampen var preget av tøffe dueller, høyt press og få målsjanser.

Men Groruds to tverrliggerskudd, i starten og slutten av kampen, fikk i hvert fall noen til å våkne. Og, ja, Grorud var det beste laget.

Den største sjansen før pause fikk altså Grorud da kaptein Didrik Sereba dro seg fri på høyrekanten inne i straffefeltet og fyrte av et skudd som smalt i tverrliggeren. Vi trodde det var starten på en litt mer åpen kamp, men det skjedde ikke.

To disiplinerte lag temmet hverandre effektivt.

Grorud presset høyt mot et Arendal-lag som ble effektivt kneblet. Bortsett fra et skudd etter 20 minutter som Grorud-keeper Vegard Storsve enkelt tok hånd om, skjedde det ikke noe farlig foran Grorudmålet før fem minutter før pause.

Trippelsjanse

Da oppsto det en trippelsjanse for Arendal etter en corner, men da ballen skulle settes i mål kom markeringen for offside.

Det var det farligste hjemmelaget presterte i hele kampen. Etter pause skapte Arendal ingenting bortsett fra det som alltid oppstår etter cornere.

Vi fikk se et Grorudlag spille etter sine klassiske prinsipper. Tøffe i duellspillet og raske støt i lengderetningen. Med Moa Mahnins retur i laget skal mange baller innhom han.

I angrep er Preben Asp årets nykommer i Grorud. Han kommer fra to sesonger i Levanger, som rykket opp i OBOS-ligaen. Der var han på utlån fra Ranhem, men nå er det Grorud som er fokus.

Ti minutter etter pause fikk han sin ene store sjanse i kampen, men også det forsøket endte i de store snøfonnene rundt Arendal Idrettspark, som ikke er Arendals faste hjemmebane.

Sluttspurt

Vegard Hansen jakter på sin første seier med dette Arendal-laget, men det var de gule og blå som mer og mer styrte kampen. Som i treningskamper flest ble det en rekke utskiftninger i løpet av annen omgang, og det gikk åpenbart ut over tempo og presisjon i pasninger.

Mats Andersen ryddet godt unna i Groruds mitdforsvar og kantspilleren Nusa Dubois viser at han har noe ekstra i seg.

Fem minutter før slutt kom den lange innspurten og da Fitim Kastrati fanget opp ballen på femmeteren trodde vi seiersmålet skulle komme. Men også den ballen smalt i tverrligger bak en utspilt keeper.

Grorud hadde da etablert seg på Arenals halvdel, men fant ikke flere åpninger.

Groruds neste kamp spilles tirsdag 27. februar hjemme mot Eidsvold Turn, også det en kamp i OBOS superliga, der de er ubeseiret.

---

OBOB supercup lørdag:

Arendal - Grorud 0-0

Arendal Idrettspark: Ca. 200 tilskuere.

Grorud startet slik: Vegard Storsve - Madusan Sandrakumar, Mats Andersen, Alex Holm, Nikolai Rie - Simen Beck, Abel Tjomsland, Moa Mahnin, Nusa Dubois - Preben Asp, Didrik Sereba.

Utover i annen omgang kom disse inn: Florind Lokaj, Fitim Kastrati, William Bjeglerud, Mathias Bråthen, Theodor Agelin.