Vålerenga og Stabæk spilte uavgjort i tam nedrykksduell: – Vi har ikke gitt opp

(Vålerenga - Stabæk 0-0). Vålerenga og Stabæk vartet opp med en målløs forestilling i bunnoppgjøret i Eliteserien. Lagene kjemper fortsatt intenst mot nedrykksspøkelset.

Nedrykksplasserte Vålerenga står med 25 poeng med to kamper igjen av sesongen. Stabæk ligger på plassen foran med ett poeng mer.

– Dette er årets viktigste kamp i Eliteserien, basert på hva som står på spill og hva som ligger i potten, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen da kampen var i gang.

Ingen av lagene klarte å sikre alle poengene i den livsviktige bunnkampen.

– Det sier seg selv at vi er skuffet. Jeg synes at vi er det beste laget i dag, men vi klarer ikke å sette sjansene. Da blir det som det blir. Det er selvfølgelig surt, sa VIF-spiller Magnus Riisnæs til TV 2 etter kampen.

Tverrliggertreff

Det var en relativt jevnspilt første omgang uten for mange store sjanser. Vålerenga rullet opp noen få brukbare muligheter, men klarte ikke å omsette dem til mål. Stabæk leverte en tam første halvdel og hadde knapt et skudd mot VIF-målet til pause.

Gjestene kom imidlertid ut med en helt annen angrepsvillighet og fikk en gigantisk mulighet fem minutter etter hvilen. Stabæk slo en fin stikker i bakrommet til Rasmus Vinge, som slo inn et høyt innlegg på hodet til Kevin Kabran. Svensken headet i tverrliggeren.

Et kvarter før slutt ropte Vålerenga på straffespark etter en klarering som gikk i hånden på Curtis Edwards, men etter en VAR-sjekk ble det konkludert med at det ikke var straffe.

– Ikke gitt opp

Simen Juklerød hadde en stor mulighet på bakerste stolpe noen minutter før slutt, men klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.

Vålerenga møter HamKam (b) og Tromsø (h) i sine to siste kamper, mens Stabæk møter Sandefjord (h) og Haugesund (b) i serieinnspurten.

– Man må ha troen. Det er ikke umulig å vinne de kampene. Vi har ikke gitt opp enda. Det er langt fra det, fortsatte Riisnæs.

---

Eliteserien, runde 28

Vålerenga – Stabæk 0-0 (0-0)

Dommer: Svein Oddvar Moen.

Gult kort: Fredrik Oldrup Jensen, Vålerenga, Fredrik Krogstad, Stabæk.

Vålerenga (3-2-3-2): Magnus Sjøeng – Eneo Bitri, Stefan Strandberg, Aaron Kiil Olsen – Christian Borchgrevink, Magnus Riisnæs – Petter Strand (Vitinho fra 89.), Fredrik Oldrup Jensen (Elias Hagen fra 62.), Daniel Håkans (Simen Juklerød fra 81.) – Torgeir Børven (Mohamed Ofkir fra 62.), Andrej Ilic.

Stabæk (4-3-3): Isak Pettersson – Sturla Ottesen, Kasper Pedersen, Nicolai Næss, Nikolas Walstad – Curtis Edwards, Gaute Vetti (Fredrik Krogstad fra 5.), Kaloyan Kostadinov – Rasmus Eggen Vinge (Aleksander Andresen fra 90.), Mushaga Bakenga (Luca Kjerrumgaard fra 72.), Kevin Kabran.

Øvrige resultater: Bodø/Glimt – Aalesund 1-0 (1-0), Odd – Tromsø 1-2 (0-1), Sandefjord – Rosenborg 3-2 (3-0), Strømsgodset – HamKam 0-1 (0-0), Viking – Sarpsborg 2-1 (0-1).