Trikkeligaen

Han sendte Kjelsås til semifinalen. I dag stiller han i dress

Rasmus Eggen Vinge er en viktig årsak til Kjelsås’ cupeventyr. Det vibrerer i kroppen hans over at han ikke får spille.

For siden kvartfinaleseieren over Raufoss har 22-åringen blitt Stabækspiller og må nøye seg med å være tilskuer på Grefsen stadion onsdag ettermiddag.

Men hvis laget skulle sette enda en klubbrekord, og komme seg til cupfinalen, må Eggen Vinge ta en seriøs prat med Stabæktrener Bob Bradley. For han kan formelt lånes ut til en cupfinale.

– Ja, jeg må ta en prat med Bob. Men det får vi ta da. Jeg tror dessverre Molde ikke vil undervurdere Kjelsås slik de andre lagene har gjort, sier Rasmus Eggen Vinge i denne ukas utgave av podkasten Trikkeligaen.

For på veien har Kjelsås nettopp slått ut Stabæk. De er det høyest rangerte laget som har gått i fella på Grefsen stadion. Felt av blant andre Rasmus.

I den svært innholdsrike episoden forteller Bøler-gutten om den lange, men morsomme veien fra Bøler til Oppsal til Nordstrand til Kjelsås til Stabæk, men ikke Vålerenga selv om han har trent med laget. Og han har gått på skolen på Intility Arena og spilt på klasselaget med blant andre Osame Sahraoui.

– Akademisystemet var ikke noe for meg. Jeg ville bare ha det gøy på banen, sier Rasmus og forteller om da han ba om å få slippe å spille på førstelaget på sin første cup utenlands.

Kjelsås er vi

Han takker på Nordstrand-trener Thomas Holm og Kjelsåstrener Eivind Kampen for at han endelig er blitt en spiller i Eliteserien. De har lært ham å løpe riktig.

Men onsdag er han Kjelsåsgutt. Han sier “vi” om klubben på Oslos tak. Den nyutdanna fysioterapeuten lempet 10 liters malingsspann i timene før kvartfinalen mot Raufoss. Gutta er jo på jobb.

Onsdag stiller han i dress med Kjelsås-trøya under dressjakka.

Cupfinale 9. desember? Svaret får vi onsdag ettermiddag.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


---

FAKTA

Semifinalene i cupen spilles slik:

Onsdag 16.00: Kjelsås – Molde på Grefsen stadion.

Torsdag 19.00: Vålerenga – Bodø/Glimt på Intility Arena.

---


Mer fra Dagsavisen