Trikkeligaen

Kåffa selger nok en forsvarsspiller til Eliteserien: – Vondt å forlate klubben

Forsvarsspilleren Dadi Dodou Gaye (28) går fra Kåffa i 1. divisjon til Tromsø i Eliteserien.

KFUM Oslo bekreftet overgangen på sine hjemmesider tirsdag formiddag. Vingbacken har signert på en 3,5 års-kontrakt ut sesongen 2026.

Tidligere denne sesongen solgte KFUM Oslo Aaron Kiil Olsen til Vålerenga, mens Fredrik Kristensen Dahl gikk til Strømsgodset. Samtidig la Jørgen Hammer opp, mens klubben også har solgt Petter Dahl til Bodø/Glimt og Tore Andre Søraas til HamKam. Så det har med andre ord vært nok av eksporter til Eliteserien for Kåffa denne sesongen.

Tirsdag ble det klart at KFUM Oslo selger sin femte spiller til Eliteserien bare denne sesongen, og igjen er det Tromsø som henter fra en av Osloklubbene. Fra før denne sesongen har de signert både Yaw Paintsil fra Kjelsås, og Jakob Napoleon Romsaas fra Skeid. Nå henter de også Dadi Dodou Gaye fra Ekeberg opp til Nordens Paris.

– Han er veldig, veldig riktig på mange områder av det vi ser etter. Lav overgangssum, han har vært veldig god i 1.-divisjon over flere år. Han gjør oss sterkere i forsvaret og er en topp type som forsterker oss, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til Nordlys.

Gaye har spilt stort sett alle kamper for Kåffa denne sesongen, og startet senest mot Kongsvinger søndag. Så langt denne sesongen står han med 24 kamper for klubben, og totalt har han spilt 184 kamper siden overgangen fra Lørenskog før 2017-sesongen.

– Det er vondt å gå fra Kåffa, men det er veldig gøy å få en slik mulighet. I en klubb som har gjort det så bra, og på et lag som er ganske like i stilen jeg er kjent med fra KFUM. Muligheten var rett og slett for god til å si nei. Det har vært en drøm å spille på øverste nivå, og nå fikk jeg den sjansen, sier Gaye til KFUM Oslos hjemmesider.

Les flere saker om KFUM Oslo her

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen