3. divisjon: Ni mål på Nordre Åsen. KFUM2 startet med seier

Årets 3. divisjon er i gang, men Oslolagene er splittet i to avdelinger. Dagsavisen vil oppsummere hver serierunde.

3.divisjon hadde seriestart sammen med de tre ligaene over seg i seriesystemet mandag. De åtte Oslolagene er fordelt i avdeling 1 og avdeling 6. Vinneren av hver avdeling rykker opp i 2. divisjon. Slik startet åpningsrunden som avsluttes onsdag.

Avdeling 1

FRIGG - SKJETTEN 2-0 (0-0). Evigunge Ulrik Ferrer fornekter seg ikke. Han ble matchvinner for Frigg med sine to scoringer etter 63 og 75 minutters spill. Den første kom fra to meters hold etter et godt angrep, den andre fra fire meter. Før pause hadde han en heading i tverrligger og før scoringene var han helt alene med keeper, men satte ballen over tomt mål. Ferrer er en av flere veteraner som fortsatt er i klubben sammen med mye ungt påfyll. Blant annet et helt nytt midtstopperpar i Jørgen Solvang Nilsen (fra Gjelleråsen) og Øyvind Willman Heia (fra Lørenskog). Frigg har ambisjon om direte opprykk igjen etter at de falt ned fra 2. divisjon i fjor. 151 tilskuere på Tørteberg var fornøyd med det de så. En svært aktiv Marius Cassidy hadde den største sjansen for Frigg før pause da skuddet hans ble reddet på streken. Innbytter Ola Johan Antonsen-Meløy ble spilt fri på overtid, men skuddet gikk rett på keeper. Denne seieren kunne vært betydelig større.

ULLERN2 - LOKOMOTIV OSLO 0-1 (0-0). Andreas Kytiri ble matchvinner etter 77 minutter da han headet inn seiersmålet fra fem meters hold. Han traff det harde innlegget fra høyre perfekt. Sju gule kort og ett rødt ble fasiten etterden sjansefattge bataljen på Ullern kunstgress, men der Lokomotiv Oslo overtok mer og mer av banespillet. Ullerns rekrutter er nyopprykket, mens Lokomotiv Oslo går på sin åttende strake sesong i divisjonen. Men de har byttet både trenere og spillere og laget hadde fem debutanter fra start. Ullern2 er spådd en tøff kamp for å overleve og i denne kampen manglet det først og fremst på offensive kvaliteter. Ullerns Dani Moe fikk to gule kort og dermed rødt snaut ti minutter før slutt.

ONSDAG 12.4 18.00: GRORUD2 - SKEDSMO

Øvrige kamper i avdelingen: Fana - Gneist 2-0, Lysekloster - Os 3-1, Sandviken - LSK2 4-0. Spilt tirsdag: Gjelleråsen - Stabæk 2. lag 2-3.

Avdeling 6

OPPSAL - FOLLO 0-2 (0-1). Oppsal fikk kjørt seg i årets første hjemmekamp på Trasop kunstgress mandag. De rosa kledde fra Follo var aggressive og vant fortjent etter scoringene av Sondre Spieler Halvorsen på en heading etter ti minutter og et gnistrende frispark helt oppe i vinkelen fra Markus Solvang Ottesen åtte minutter etter hvilen. Før pause var det Oppsals keeper Kevin Andersen Christensen som holdt laget inne i kampen. Dessuten ble to Follo-forsøk reddet på strek. I sluttminuttene fikk Oppsals innbytter Serge Balole Gamwanya rødt kort etter å ha fått det gule rett før. Follo vil melde se på i opprykkskampen i denne avdelingen.

ASKER - NORDSTRAND 1-1 (1-0). Dette er to av opprykksfavorittene og det ble et hett oppgjør på Føyka kunstgress foran 365 tilskuere mandag. Hjemmelaget tok ledelsen ved Lansana Sesay som ble spilt smart gjennom og lobbet ballen over keeper etter 24 minutter. Nordstrand hadde et skudd i tverrliggeren. Utligningen kom ved innbytter og debutant August Aasgaard Jenssen et drøyt kvarter før slutt. Han fikk ballen til venstre i straffefeltet og satte ballen pent nede i bortre hjørne med venstrebeinet. I det hele tatt var det mye nytt hos Nordstrand som startet med tre debutanter og ytterligere fire kom inn. Men fjorårets toppscorer Oliver Midtgård er tilbake etter at han mistet sesonginnspurten. Han er nå kaptein. Bortepoenget var viktig for Nordstrand i en kamp der det ble delt ut seks gule kort, tre til hvert lag.

SKEID2 - LØRENSKOG 3-6 (3-3). Årets første tellende kamp på Nordre Åsen ble en forrykende affære med ni scoringer og full fyr på sylindrene. Og kulissen var en byggeplass der den nye hovedtribunen ble fullført under kampen. Man hørte monteringsarbeidene godt. De fargeblinde ville ha problemer med rødt og blått (Skeid) mot blått og rødt (Lørenskog). Jake Petur Martin headet gestene i ledelsen etter 12 minutter før Skeid-kaptein Henrik Hagen utlignet to minutter senere på et skudd fra feltet som endret retning i et forsvarsbein. Kristoffer Hoven økte til 2-1 til Skeid fem minutter senere da han svarte med en like god heading fra åtte meters hold. Stian Sandberg utlignet etter halvtimen da han forfulgte et langt oppspill og satte ballen ned i høyre hjørne. Skeid opp i ledelsen igjen etter 38 minutter etter et selvmål av Lørenskogs Besian Kadri. Han ble rett og slett truffet av en klarering som spratt i mål. Men målfesten fortsatte med 3-3 til pause da Stian Sandberg satte sitt andre på et flatt skudd fra skrått hold. Skulle dette fortsette? Ja, Jake Petur satte Lørenskogs fjerde ti minutter etter pause før Zirak Ahmed satte sitt etter 66 minutter og Stian Sandberg fullførte sitt hattrick ti minutter senere. Dermed har Skeid hatt en kanskje historisk sesongåpning med ti baklengs på to kamper for deres to beste lag....

SARPSBORG 2.lag - KFUM OSLO 2. lag 1-2 (0-2). Yasir Sa’Ad ble en markant figur da nyopprykkede KFUM2 tok sine første tre poeng på Sarpsborg stadion tirsdag kveld. Først snappet han opp en grov feilpasning like utenfor Sarpsborgs 16-meter og banket ballen ned i hjørnet etter ni minutter. Deretter dunket han ballen i tverrliggeren i en omgang der bortelaget kunne hatt en større ledelse. Omgangen var drøyt halvspilt da en annen KFUM-nykommer, Obilor Okeke smalt inn lagets andre mål etter en ny forsvarsfeil hos hjemmelaget. Som man skjønner stilte Kåffa med flere av spillerne som banker på døra til A-laget. På midtbanen var Sverre Sandal synlig tilstede. Sarpsborg reduserte ti minutter etter pause ved Aridon Racaj da KFUM-forsvaret slurvet med klareringene to ganger. Nærmere kom ikke Sarpsborg og KFUM spilte klokt i sluttminuttene og loste poengene i havn.

Øvrige kamper i avdelingen: Hammerfest - Skjervøy 2-5, Skånland - Fløya 0-0, Mjølner - Tromsø2. lag 5-1.