Trikkeligaen

Vålerenga henter inn ny keeper til treningsleir

Vålerenga har per i dag bare én keeper. Men en 19-åring som har hatt skuddtrening med Harry Kane, skal prøves ut.

Isak Midttun Solberg er norsk U-landslagskeeper og har vært en del av Tottenhams akademi i tre år. I fjor vinter hentet manager Antonio Conte han inn til A-lagstreningene der han blant annet fikk trene med Frankrikes VM-keeper Hugo Lloris.

Blir med på treningsleir

– Han blir med oss til Marbella på den første treningsleiren i januar. Så får vi se om han har nivået inne, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen i podkasten Trikkeligaen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Årsaken er at Vålerengas andrekeeper Storm Strand-Kolbjørnsen har røket korsbåndet og leieavtalen med Sondre Rossbach har gått ut.

I høst spilte Midttun Solberg for Kongsvingers 2. lag etter at avtalen med Tottenham gikk ut. Men det ble heller ingen forlenget kontrakt med Kongsvinger.

Isak Midttun Solberg blir med Vålerenga til Marbella for å vise seg fram.

Får mange henvendelser

– Han er kandidat til å overta etter Storm, men så trenger vi en etablert som kan utfordre Magnus. Vi får mange henvendelser fra keepere og vi har som kjent en populær og svært kompetent keepertrener i Gjermund Østby. Så dette blir løst, sier Fagermo.

Midttun Solberg er fra Voss, men fikk sin fotballmessige utvikling etter at familien flyttet til Bryne der hans far Thomas også ble keepertrener.

Tottenhams speideravdeling snappet ham opp etter en kamp for U15-landslaget i Porsgrunn i 2018. Han ble en del av Tottenhams akademi i tre år.

– Høydepunktet fra oppholdet i klubben kom da Antonio Conte ble sjef, og jeg fikk være med på A-lagstreninger under hans ledelse. Å være på feltet sammen med Hugo Lloris var lærerikt. Jeg fikk gode råd fra (den tidligere) verdensmesteren, sa Midttun Solberg til lokalavisa Hordaland i sommer.

Må styrke flere lagdeler

Men det er ikke bare keeperplassen som må styrkes i Vålerenga.

Etter å ha analysert alle kampene til VIF, er kortversjonen denne:

– Vi var et topplag offensivt, vi var et bunnlag defensivt. Da blir man nummer seks, sier han.

– Vi er det laget som hadde ballen nest mest i Eliteserien bak Bodø/Glimt. Og ut fra antall sjanser og mål kunne vi tatt medalje.

– Hva skyldtes den defensive svikten?

– Mangel på kontinuitet og mangel på fysikk. Vi hadde tre keepere og åtte stopperpar. Nå skal vi ha inn en ekstra midtstopper og vi må ha mer fysikk på midtbanen. Det kan Odin (Thiago Holm) trene på seg i vinter. I vårt bilde er det viktigste at våre egne spillere utvikler og hever seg. Hvis flere av dem gjør det, forsterker vi oss inn i 2023, sier Fagermo, som også forteller om studieturen til Leeds United og Aston Villa der særlig sistnevnte imponerte ham.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:



Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen