Verden

Her fikk de stemme én time ekstra – før stemmene ble forkastet

En lavere domstol i Texas ga Harris County velgerne der muligheten til å stemme én time ekstra, men etter valglokalene stengte valgte høyesterett i Texas å omgjøre avgjørelsen og forkaste stemmene.

I løpet av valgdagen tirsdag har det kommet meldinger om problemer ved enkelte valglokaler, som for eksempel i Maricopa County i Arizona det stemmemaskinene ikke klarte å lese stemmesedler som var skrevet ut med for svak svartfarge. Også andre steder i landet har det vært enkelte problemer, som i Harris County i Texas.

Harris County inkluderer blant annet storbyen Houston og omkringliggende forstader, og der har både NAACP (interesseorganisasjonen for fargede i USA) og det republikanske partiet i Harris County, klaget på problemer med ødelagte stemmemaskiner, mangler på stemmesedler, stengte valglokaler og lange køer for å stemme.

Basert på de problemene, ga en dommer i en lavere rettsinnstans Harris County lov til å ha valglokalene åpne én time ekstra. Men etter den ekstra timen var over, og valglokalene stengte etter at folk hadde fått stemt én time ekstra, valgte den republikanske justisministeren i delstaten Texas, Ken Paxton, å klage inn avgjørelsen til Texas’ høyesterett.

Delstatens høyesterett har nå bedt valgmedarbeidere i Harris County om å separere ut de ekstra stemmene som ble avlagt, og at de ikke skal bli talt opp. Det er ikke klart hvor mange stemmer det er snakk om, skriver NBC News.


Mer fra Dagsavisen