Slik endte Trikkeligaen

Siste serierunde av Trikkeligaen er spilt. Lyn sa farvel til divisjonen, alle lagene hadde bare æren å spille for. Ni Oslolag i samme avdeling takket for seg. Her er kortversjonen:

LYN – OPPSAL 7–0 (1-0): Lyn skulle feire opprykket på Bislett ved å gå ubeseiret gjennom sesongen. Og da den første ballen lå i Oppsal-buret før to minutter var spilt, var tonen slått an. Resten ble en defilering for dette Lyn-mannskapet som Jan Halvor Halvorsen åpenbart har ledet med stø hånd. Hans første jobb i Oslo-fotballen ble suksess direkte. Og at nesten 1700 tilskuere møter opp til feiringen, er jo imponerende. Vi kan vel si at Lyn vil bli savnet i Trikkeligaen! Les om opprykksfesten og få reaksjoner i Dagsavisens omtale her.

SKEID 2. LAG – NORDSTRAND 1–2 (0-1). Nordstrand var sikret 2.-plassen og ville rette opp inntrykket etter tapet for Lyn. Skeids rekrutter mønstret et sterkt mannskap på Nordre Åsen. Vi så også i kampens løp at her var det mye prestisje. Christian Njøten sendte Nordstrand i ledelsen etter en snau halvtime i en tøff og jevnspilt kamp. Duellene ble hardere og da Skeids Lukas Thorsen Håll gikk altfor tøft inn i en takling, ble det direkte rødt kort etter 67 minutters spill. Men Skeid klarte å utligne ved innbytter Habib Geir Diallo som knapt hadde rukket å komme inn. Det var kanskje kampens fineste angrep. Men flott var også Nordstrands seiersmål i siste spilleminutt da Nidal Loulanti plasserte ballen ned i hjørnet utenfor den islandske Skeid-keeperens rekkevidde. Pasningen kom fra Fredrik Graham Hansen. Da ble Nordre Åsen delvis røyklagt av Nordstrands blussende tilhengere. Men etterpå var alle venner. I fire av de seks 3. divisjonsavdelingene ville Nordstrands poengsum holdt til opprykk.

LOKOMOTIV OSLO – KJELSÅS 2. LAG 2–1 (1-0). Micael Lervik sendte Loket foran etter sju minutter. Vi merker oss at veteranene Martin Fasting og Jesper Solli begge var med i startelleveren for dette ellers unge Kjelsås-laget som må tilbake dit de kom fra, 4. divisjon. Lokomotiv Oslo ville avslutte med stil og det så komfortabelt ut da Trym Andenes Blaauw økte til 2–0 sju minutteretter pause. Da skled dette inn til en greihjemmesier, men med litt fornyet spenning i sluttminuttene da Leo Bech Hermansen reduserte for Kjelsås. Men laget ble stående med sine 22 poeng.

GREI – GRORUD 2. LAG 2–4 (1-2). Det var jo synd at ikke mer sto på spill i dette lokaloppgjøret langs riksvei 4. Greis nedrykk var avklart og Groruds rekrutter spilte for å bli byens tredje beste lag i avdelingen. Grei tok ledelsen etter 18 minutter ved Mohsin Ali Ghous, men Grorud utlignet ved Berger Kisaruko få minutter senere. Hjemmelagets Christian Ethan Wielens pådro seg gult kort etter en halvtime, og snakket åpenbart på seg ett til i samme situasjon, så da var Grei nede i ti mann. Tre minutter før pause satte Kisaruko sitt andre mål for dagen. Ali Ghous ble også tomålsscorer tidlig etter pause og da levde prestisjen i denne duellen til Nicolai Arun Jacobsen sendte Grorud i ledelsen igjen kvarteret før slutt. Grei jobbet hardt for utligning, men i siste spilleminutt satte Fredrik Finnøy inn scoring nummer fire bak Greis reservekeeper Konrad Solhjell Frøystein som akkurat hadde kommet inn. 90 tilskuere ble registrert.

STABÆK 2. LAG – READY 10–1 (6-0). Et sjeldent resultat! De tre første målene kom på Nadderud kunstgress etter at drøyt ti minutter var spilt, og da var jo denne kampen over. Stabæks rekrutter berget plassen i forrige uke, mens Ready var for lengst klare for nedrykk, sist på tabellen. Med enda tre nye mål før pause var dette et Readylag som bare ønsket å si takk for seg. Sju forskjellige målscorere sto bak de ti målene, mens Readys trøstemål kom på stillingen 9–0 da 90 minutter var spilt. Martin Kjenaas fikk gleden av å score klubbens siste mål i denne divisjonen på en stund.

---

Øvrige kamper i avdelingen søndag: Frøya – Os 4-2, Fyllingsdalen – Sandviken 3-7.