Trikkeligaen

Layouni : – Jaktet hat trick, tre år siden sist

Amor Layouni åpnet scoringene for Vålerenga og var centimetre unna sitt første hat trick i klubben.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Amor Layouni var et bredt glis etter Vålerengas storseier der han scoret de to første målene. Han håpet på nummer tre etter pause.

– Jeg har ikke scoret hat trick siden jeg scoret tre mot Lillestrøm som Glimt-spiller i 2019, sier Amor Layouni til Dagsavisen etter at roen har senket seg og han kan nyte kvelden som hovedbidragsyter bak 4–0 seieren over Sandefjord.

De to første kom før pause, mens han var uhyre nær å sette nummer tre da han skjøt mot bortre vinkel igjen etter en snau time.

Spiller litt reservert

– Det kom en forsvarsspiller i siste sekund, men jeg gjorde egentlig alt rett, sier 29-åringen om situasjonen etter en snau tmes spill.

Laget er nå bare tre poeng bak Bodø/Glimt, fire bak Rosenborg og kan angripe medaljekampen etter landslagspausen om to uker. Selv er han oppe i fem mål etter begrenset spilletid.

– Ja, nå er vi i posisjon og vi viste hvordan det kan løsne i denne kampen, sier Layouni, som innrømmer at han fortsatt er litt mer forsiktig enn vanlig på grunn av bruddskaden i håndleddet som han ikke vil slå opp.

– Derfor er jeg nok litt reservert i enkelte situasjoner, men når jeg kommer i posisjon tenker jeg ikke på det.

– Hvordan har du holdt nivået på trening samtidig som du må håndtere skaden?

– Vi har et fantastisk trenerteam i VIF og de har gitt meg den helt riktige oppfølgingen. Jeg har fått trent på mine sterke sider, samtidig som jeg har måttet ta hensyn til skaden.

Dicko Eng med første scoring hjemme

Den første scoringen pirket han inn etter en corner som ble stusset videre av Fredrik Oldrup Jensen, den andre kom etter en sterk enkeltmannsprestasjon.

– Jeg fikk en helt riktig pasning fra Torgeir Børven som så muligheten. Vi har snakket om det på trening. Når jeg får slike åpninger kan jeg løpe fra de fleste, men timingen må sitte. Det gjorde den der, sier han.

Også Jacob Dicko Eng kom på scoringslista etter pause og fikk dermed sin første scoring i Eliteserien på hjemmebane, attpåtil foran Østblokka. Hans to første VIF-scoringer har kommet på bortebane.

– En stor opplevelse å få den scoringen. Vi leverte en veldig bra 2. omgang offensivt og skapte mye, sier unggutten som får stadig mer tillit i dette VIF-mannskapet.

– Det betyr mye og er en stor inspirasjon. Jeg spiller med lave skuldre og føler at jeg får utfolde meg, sier Dicko Eng, som fikk vist fram dribleferdighetene og farten sin.

– Hva kan du bli bedre på?

– Kanskje litt bedre kondisjon. Men det kan trenes opp, sier han til Dagsavisen.

Nå skal han ut på landslagsoppdrag med G18-landslaget sammen med klubbkameratene Storm Strand-Kolbjørnsen og Magnus Riisnæs. De møter island og Sverige i en turnering i Sverige.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenMer fra Dagsavisen