Trikkeligaen

Slik forklarer kapteinen VIF-oppturen

Jonatan Tollås Nation mener det så ut som laget kun spilte for seg selv til tider på vårsesongen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Det har ikke vært en dårlig kultur her, men vi har i hvert fall fått en god «reminder» på hva som skal til for å spille i Vålerenga, vinne kamper og være god i Eliteserien.

Det forteller Vålerenga-kapteinen til Dagsavisen.

– Det var en periode der det så ut som vi spilte mer én og én enn som et lag. Men siden juni har vi egentlig sett konturen av noe bedre enn det vi har levert tidligere i år.

Etter åtte strake kamper uten seier i Eliteserien kom oppturen mot Kristiansund. Så fulgte Vålerenga opp med en sterk bortekamp og tre poeng i Sarpsborg sist helg.

– Vi må fortsette med å jobbe hardt, for det er ikke sånn at vi var briljante mot Sarpsborg 08 selv om vi var gode før pause. Det er først og fremst fordi vi legger ned en sinnssyk innsats og holder tett som et lag at vi vinner der.

Les alt om Vålerenga her!

En vekker

Han mener VIF ikke hadde plass til individualister i den tunge perioden som laget var inne i.

– Det var ikke umotiverte spillere her, og så lenge jeg har vært i klubben har det aldri vært giddalause spillere i Vålerenga. Men fotballen har blitt sånn at det ikke alltid er plass til de som spiller for seg selv, og i den situasjonen som vi var i hadde vi ikke råd til individualister, forklarer han og legger til:

– Vi har røska tak i situasjonen selv, og forstått at vi må jobbe beinhardt og stå sammen som et lag.

Uvant situasjon

Før sesongen var Vålerenga-kapteinen satt ut av førsteelleveren, men siden slutten av mai har han vært tilbake i laget fra start. Det var en uvant måte å gå inn i en ny sesong på for 32-åringen.

– Jeg har aldri opplevd det før, så det var uvant. I 15 år har jeg stort sett vært fast på lagene.

– Så tenkte jeg sånn “mens jeg har vært fast på laget, har det vært rundt ti spillere i troppen som har vært i denne situasjonen”. Det hadde jeg kanskje ikke reflektert ordentlig over tidligere, fortsetter han.

Det har vært en uvant sesong for Jonatan Tollås Nation, som nå er tilbake som førstevalg i VIFs startellever.

Tilværelsen på benken førte til motivasjon.

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle jobbe steinhardt og utvikle meg på de områdene jeg kunne bli bedre. Samtidig ville jeg vise at jeg kunne bidra med lederegenskaper selv om jeg var ute av laget.

– Det håper jeg og tror er en av grunnene til at jeg er tilbake i elleveren igjen, legger Tollås Nation til.

Viking neste

Vålerenga kan fortsette sin opptur når Viking er motstander på Intility Arena søndag. Kapteinen tror det blir en tøff kamp mot laget som ligger på tredjeplass i Eliteserien.

– Det er et bra lag, og det viste de mot Sparta Praha i går også. Nå har de også vunnet to strake i serien, men hadde en litt svakere periode før det.

– Det er absolutt mulig å såre dem på enkelte ting, men vi må fortsette slik vi har gjort nå i det siste. Vi har vært bunnsolide defensivt, og holdt nullen i to strake kamper nå. Gjør vi det igjen og igjen kan det bli mange poeng fremover, konkluderer Tollås Nation.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen