Sa’Ad-dobbel sørget for Skeid-rekruttenes femte borteseier

(Frøya - Skeid 2. lag 0-2) Det var klasseforskjell da Skeid-rekruttene slo et tøftspillende Frøya. Yasir Sa’Ad var mye involvert, han scoret tidlig, sent og måtte tåle noen harde taklinger. Kanskje viktigere enn poengene var det å komme seg hjem uten skader.

Det var en fartsfull åpning på kampen. Det bølget begge veier og kampbildet var åpent. Etterhvert satte Skeid inn grepet og fikk uttelling på sin første store sjanse. Yasir Sa’Ad var nådeløs foran mål.

Daniel Størseth Lunde scoret fem ganger i det motsatte oppgjøret i mai og tenkte seg nok derfor muligheter for nettsus i dag også. Rett før pause fikk han sjansen, men skuddet fra kloss hold ble blokkert og etter 65 minutter måtte han gå målløs av banen. Skeid dominerte førsteomgangen og kunne ledet med flere mål.

Grov takling

Frøya er kjent som et duellsterkt lag som tidvis spiller på grensen. Målscorer Sa’Ad fikk kjenne på det, da Hjemmelagets Marius Skutle burde sett det røde kortet da han omtrent kvestet Sa’Ad ute på høyrekanten. Utrolig nok ble det bare et gult kort. Det var store protester fra Skeid-leiren og opptøyene resulterte i flere gule kort. Heldigvis kom målscoreren seg på beina etter en liten stund.

Bare minutter senere ble han på nytt meid ned ute ved sidelinja, men kom seg opp denne gangen også. Det fortsatte med jevne mellomrom i hele kampen. Frøya pådro seg derfor gule kort på nesten samtlige utespillere.

Jevnere etter hvilen

Etter pause spiste Frøya seg inn i kampen uten at de ikke skapte mye av den grunn. Det var mange faste situasjoner der de bet seg fast og stoppet Skeid på vei fremover. I ettertrykket av et hjørnespark reddet Samuel Ekroll det som var Frøyas beste sjanse, på streken.

Skeid holdt unna og ventet på å bryte fullstendig gjennom på kontring. Hjemmelaget gjorde alt de kunne for å stoppe overgangene så fort som mulig. Ti minutter før slutt kom innbytter Habib Diallo seg på blindsiden av Ronny Rojas, ble løpt opp i ryggen og gikk i bakken. Dommer tolket det som en åpenbar scoringsmulighet, noe det også var, og viste ut Rojas.

Sa’Ad nådeløs, igjen

Det åpnet seg naturligvis enda mer opp etter utvisningen, men Skeid hadde ikke dårlig tid og tok seg tid med ballen. Habib Diallo hadde et godt innhopp og sto bak angrepet som punkterte kampen. Han kom seg rundt på kanten og slo inn til Sa’Ad som ikke lot seg be to ganger. Med killerinstinktet inntakt banket han ballen i mål, og sikret Skeids femte borteseier.

Dermed holder Skeid-rekruttene koken i toppen av «Trikkeligaen». Nå er de oppe og puster Nordstrand i nakken, etter nok en borteseier.