Trikkeligaen

Poengene viktigst for et VIF-lag på rekordjakt i Bergen: – Ny test for oss

Det er mye fokus på publikumstall foran søndagens toppkamp i Bergen. For Vålerenga er poengene viktigst.

I løpet av få uker skal de tre topplagene Brann, Vålerenga og Rosenborg ut i en rekke innbyrdes oppgjør. De to første, Brann – Vålerenga i Bergen og Rosenborg – Brann i Trondheim, er i gang med en intern konkurranse om hvilken kamp som får størst publikum. Derfor er kampene flyttet fra sine vanlige hjemmebaner til Brann Stadion og Lerkendal.

Men når Vålerenga gjester Trondheim 18. juni, spilles den kampen på Rosenborg-jentenes vanlige hjemmebane, Koteng arena.

– Nå får vi de to topplagene på bortebane, og det blir en ny test for oss. Vi slo jo ingen av disse lagene i fjor, nå har vi spilt uavgjort mot dem på hjemmebane, sier VIF-trener Nils Lexerød til Dagsavisen.

En ny milepæl

For kampen mot Rosenborg sist helg (1–1) avsluttet en intens periode for VIF med tre kamper på en uke.

Nå har laget fått en god treningsuke før de reiser til den svært opphaussede kampen i Bergen søndag. Fredag morgen var det solgt over 8000 billetter, det betyr ny norsk rekord for en klubbkamp.

–  Både jeg og resten av laget ser veldig frem til kampen. Ikke bare fordi det er en storkamp, men også fordi vi ønsker å vise oss fra en bedre side enn vi gjorde sist mot Rosenborg. Vi vet hva vi må forbedre og det har vi jobbet med inn mot denne kampen, sier kaptein Stine Ballisager Pedersen til VIFs hjemmesider.

Intern konkurranse

Og den rekorden akter altså Rosenborg å slå om en uke. Men de vil foreløpig ikke opplyse hvor mange billetter som er solgt.

– Vi merker en veldig interesse her nå, det blir spennende å se hvor høyt vi kommer, sier Mette Hammersland, som er markeds- og medieansvarlig i SK Brann Kvinner.

VIF-keeper Guro Pettersen, som har pendlet mellom VIF-treninger og landslagssamling på Bislett denne uka, gleder seg til toppkampene som kommer.

– Vi fikk det tøft mot Rosenborg, men sto han av, sa Tromsø-jenta til Dagsavisen etter den kampen.

Tirsdag får hun for øvrig endelig svar på om hun er en del av EM-troppen som da offisielt tas ut.

PS. Hvordan disse internoppgjørene ender i grunnspillet får ikke så stor betydning som det kunne fått hvis lagene tok med seg alle poengene. Men laget som havner på 1. plass tar med seg 6 poeng inn i sluttspillet, toeren 4 poeng, treeren 2 poeng og fireren null poeng. Kun de fire beste havner i høstens sluttspill.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Dette er publikumsrekordene i norsk fotball for kvinner:

CUP: 8856 tilskuere var på cupfinalen Røa – Asker på Bislett i 2006.

SERIE: 3541 tilskuere var på Vålerenga – Kolbotn på Intility Arena i 2017. Åpningskamp ny arena.

LANDSKAMP: 15.762 var på Norge–USA på Ullevaal stadion i 2000.

---





Mer fra Dagsavisen