trikkeligaen

Skeid slo Grorud to ganger. Har hentet ny back fra VIF

(Grorud - Skeid 0-3). De møtes i OBOS-ligaen to ganger i år. Vinterutgaven av rivalene viste fordel Skeid. Attpåtil to ganger.

GRORUD (Dagsavisen): For Grorud og Skeid møttes i to kamper fredag ettermiddag (U-lag og A-lag) der begge kampene gikk over 45 pluss 25 minutter, rett etter hverandre. Dermed fikk man mer sammenhengende spilletid for spillerne i begge kampene, samtidig som mange spillere fikk prøvd seg.

Tilnærmede A-lag spilte den siste kampen og den viste at Skeid er vel så langt i sesongforberedelsene som Grorud.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Større tempo

– Ja, det er bare å innrømme at Skeid var det beste laget i begge kampene og vant fortjent. De var mer aggressive og hadde større tempo. Vi har mye å jobbe med, men vi er i februar og skal bruke tida godt, ser Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Sammen med Skeid-trener Gard Holme tok han en rask oppsummering ute i halvmørket på Grorud kunstgress. Og håper styrkeforholdet blir annerledes når de møtes igjen 3. juli på Nordre Åsen.

– Hyggelig å vinne, bra at vi scorer fine mål og at vi nå har de fleste spillerne i gang, sier Gard Holme, som tar med seg 27 spillere på treningsleir til Tyrkia lørdag formiddag.

Blant dem den nye høyrebacken, Ousmane Diallo Toure. Han kommer fra Vålerenga der han trente ofte med A-laget i fjor.

- Han hadde mye spilletid for VIF2 i fjor, en spennende ung spiller som vi håper skal blomste hos oss, sier Holme.

Årsdebut for kapteinen

Det var brukbare snøkanter rundt banen da Grorud og Skeids møttes for første gang i år.

Så til kampene, den siste først:

Grorud hadde en prøvespiller fra Raufoss på stopperplass (Edvard Race), mens brødrene Mankowitz fortsatt er ute og midtstopper Geirald Meyer er ute med korona.

Hos Skeid var det årsdebuten for kaptein Fredrik Berglie og nykommeren fra Hødd, Bendik Rise. Begge viste at de er à jour. Det samme med Ousmane Diallo, som har stor fart.

Etter en jevn åpning var det Skeid som fikk den første sjansen da Johnny Buduson ble fint frispilt, men han kom for skjevt på mål.

Skeid tok gradvis over kontrollen i kampen, blant annet fordi de to nykommerne på midten, Bendik Rise og Erik Nordengen, begge var dyktige ballvinnere.

Fine prestasjoner

Bakerst kjører Skeid fortsatt en forsvarstrio og denne gangen startet Anders Johan Johansen, Hayder Altai og Fredrik Berglie i de tre rollene.

– Vi brukte Hayder sentralt denne gangen for han vokste veldig i den rollen i fjor, sier Gard Holme, som skal prøve flere konstellasjoner før han spisser mer mot en startellever.

Mot slutten av den første omgangen kom Skeids to scoringer som begge var fine prestasjoner. De første satte Anders Johan Johansen inn etter en corner, mens Erik Nordengen var den smarte på den andre. Skeid vant ballen høyt i banen og utnyttet Groruds ubalanse.

I den korte andre omgangen var det Ulrich Ness som dundret inn den tredje scoringen på et frekt langskudd som kom overrumplende på Grorud-keeperen.

Grorud avsluttet kampen med større trykk og hadde blant annet et klokkereint stolpeskudd. Men så svarte Skeids Jakob Napoleon Romsaas med et lite teknisk mesterstykke som strøk stolperota.

– Det er i hvert fall bra at vi avslutter bra i begge kampene, sier Gjønnes Nilsen.

PS. Skeid møter to lag fra Russland og Ukraina (!) på sin treningsleir i Tyrkia. Men det viktigste er treningene spillergruppa skal gjennom.

Skeid-rekruttene best

Skeids lag som spilte den første kampen tok pausepraten i snøfonna.

Før A-lagene spilte møttes klubbenes såkalte annetlag, men det var spillere fra A-lagene der også.

Skeid vant kampen 4–1 etter at Grorud reduserte på straffespark ved Josias Furaha i siste spilleminutt.

Skeid var mye kvikkere i beina og utnyttet en rekke balltap på Groruds halvdel.

Yassir Sa’ad scoret de to første med fine avslutninger, Samuel Ekroll og Emil Tjøstheim de to siste. Også disse kan vi få se på Skeids A-lag dette året. Hos Grorud var venstreback Ridouan Essaeh mest aktiv mot gamle lagkamerater, og han er vel også relativt sikker i Groruds startellever.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Treningskamp fredag:

Grorud – Skeid 0–3 (0–2)

Grorud kunstgressbane: Ca. 50 tilskuere.

Mål: 0–1 Anders Johan Johansen (37), 0–2 Erik Nordengen (43), Ulrich Ness 0–3 (52)

Grorud: Vegard Storsve – Vetle Skåttun, Edvard Race, William Bjeglerud, Fabian Østigåd Ness – Sindre Osestad, Saadiq Elmi, Hassan Yusuf, NicolaiHristov – Didrik Sereba, Bjørn Martin Kristiansen.

Skeid: Anders Gundersen – Anders Johan Johansen, Hayder Altai, Fredrik Berglie – Ousmane Diallo, Erik Nordengen, Ulrich Ness, Bendik Rise, Morten Rehne Olsen – Felix Leenborg Anthonessen – Johnny Buduson.

Innbyttere i den korte 2. omgangen: David Hickson, Stian Kommandantvold Pettersen, Mads Aaserud, Mikkel Tveiten, Theo Madika Trelnes og Jakob Romsaas.
Mer fra Dagsavisen