trikkeligaen

Utrolig snuoperasjon sørget for ny trepoenger for KFUM

(Start - KFUM Oslo 2-3). Lite tydet på at KFUM skulle få med seg tre poeng hjem mot Start etter å ha sluppet inn to mål før det første kvarteret var spilt, men på imponerende vis snudde “Kåffa” 0-2 til 3-2.

SPAREBANKEN SØR ARENA (Dagsavisen): Etter en marerittstart og sløvt forsvarsspill havnet KFUM mildt sagt bakpå og slet i første omgang mot Start. Både 1–0 og 2–0 til hjemmelaget kom før et kvarter var spilt, og bortelaget lå an til å tape mot Start for andre gang denne sesongen.

En flott heading fra en midtstopper, et smart spillerbytte og gode prestasjoner fra hele KFUMs angrepsrekke sørget for en kruttsterk og imponerende snuoperasjon i Kristiansand. Kåffa vant for andre gang på rad i OBOS-ligaen da kampen til slutt endte 2–3.

To baklengsmål før kvarteret

Etter en sterk start fra hjemmelaget tok vertene ledelsen allerede før ti minutter var spilt, da Eman Markovic fikk ta ned ballen i feltet. Nærmest upresset fikk kanten ballen fra motsatt kant, Eirik Schulze, og med god hjelp fra sløvt KFUM-forsvarsspill dunket Markovic ballen i mål innenfor feltet.

Kun fire minutter senere stormet Start igjen i angrep, og noe heldig mottok Ask Tjærandsen-Skau ballen innenfor 16-meteren. Midtbanespillerens skudd blokkerte Bilal Njie, men ballen endte opp i beina til Jon Helge Tveita like foran mål. Igjen sviktet bortelagets defensive markeringer, og KFUM lå under med to mål før kvarteret var spilt.

Bilal Njie (t.h) klarte ikke gjøre nok for å hindre at Ask Tjærandsen-Skaus skudd førte til scoring. Jon Helge Tveita sendte vertene til 2-0. Foto:

Kåffa kunne fått en redusering før første omgang var halvspilt, da Njie var nære med en heading. Etter et godt innlegg fra høyreback Keivan Ghaedamini vant venstrevingen hodeduellen i feltet og stanget ballen i stolpen. Få minutter senere kom bortelaget nære scoring igjen, da Philip Romsaas dirigerte et nydelig Kåffa-angrep. Med fint kombinasjonsspill endte ballen hos kaptein Stian Sortevik alene med keeper, men veteranen bommet i avslutningsøyeblikket. I stedet for redusering, fikk Start-keeper Amund Wichne frispark i den påfølgende duellen mot Sortevik, og kapteinen pådro seg også gult kort for protester etter duellen.

Etter den svake åpningen fra KFUM, spilte bortelaget seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen uten å få uttelling for de store sjansene de skapte i første omgang. Til tross for flere gode angrep og innlegg, hindret Wichne i Start-buret de beste forsøkene fra Kåffa-spiss Alagie Sanyang før pause.

Dermed måtte det en midtstopper til for å få hull på byllen i første omgang for KFUM. Ghaedamini sto igjen på venstrekanten etter å ha slått en corner, og slo et perfekt innlegg på hodet til Jesper Taaje. Midtstopperen headet på mesterlig vis, og sørget for en meget fortjent redusering på overtid av første omgang.

KFUM-momentum

Med 1-2-scoringen like før pausesignalet, hadde bortelaget virkelig momentum i kampen. Etter kun to minutters spill i andre omgang sto Kåffa høyt i banen og vant igjen ballen, før Sortevik tredde Philip Romsaas alene med keeper. Vingen fikk ikke et godt nok førstetouch, og ble løpt opp av Start-forsvaret.

Minuttet etter var samme mann på farten, denne gang langs kanten. Med en smart pasning fant Romsaas Njie på bakerste stolpe langs bakken, og avslutningen til venstrekanten strøk stolpen. Kåffa kjørte kampen fra start etter pause, og nærmet seg virkelig utligning.

Romsaas var nok en gang sentral i KFUM-angrepet, da han noe heldig fikk ballen på volley innenfor feltet. Skuddforsøket med venstrefoten gikk i stolpen og ut, og før ti minutter var spilt av andre omgang hadde Kåffa allerede skapt tre store muligheter uten å sette lagets andre mål for dagen.

Philip Romsaas var en av KFUMs beste spillere mot Start, men ble byttet ut midtveis i andre omgang. Foto:

Etter Kåffas voldsomme trykk med Romsaas i spissen, roet kampbildet seg noe midtveis i andre omgang. Start var i ferd med å feste et grep i kampbildet like før Romsaas gikk ut til fordel for David Tavakoli fra benken. Kun tre minutter etter at spissen kom inn, satte han ballen i mål på et av sine første touch. Etter å ha blitt headet alene igjennom av Sanyang, var Tavakoli kontant og sikker alene med keeper og utlignet fortjent for Kåffa.

David Tavakoli feirer utligning mot Start sammen med Alagie Sanyang. Foto:

Snudde kampen

Kåffa fortsatte i samme spor, og hadde god kontroll på hjemmelaget både offensivt og defensivt. Bare fire minutter etter Tavakolis utligning, sto bortelaget igjen høyt i banen og vant ballen ved cornerflagget. Sortevik tok med seg ballen inn i 16-meteren og dro av et par motspillere, før han sendte ballen videre til Njie i feltet. På dette forsøket fikk venstrevingen omsider uttelling etter flere muligheter tidligere i kampen, og snuoperasjonen var et faktum. KFUM snudde kampen fra 0–2 til 3–2.

KFUM-spillerne feirer Bilal Njies matchvinnerscoring etter å ha snudd kampen fra 0-2 til 3-2. Foto:

Start satte inn en sluttspurt etter Kåffas siste scoring, og skapte gode nok muligheter til å utligne. Heldigvis for KFUM, gikk de to beste mulighetene i stolpen og over mål, og bortelaget slapp med skrekken. Dermed endte det med tre poeng til Oslo-laget etter en svært imponerende snuoperasjon.

---

Start – KFUM Oslo 2-3 (2-1)

1234 tilskuere.

Mål: 1-0 Eman Markovic (10), 2-0 Jon-Helge Tveita (14), 2-1 Jesper Taaje (45), 2-2 David Tavakoli (72), 2-3 Bilal Njie (76).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Gult kort: Stian Sortevik, Jesper Taaje, KFUM Oslo.

Start (3-4-2-1): Amund Wichne – Luc Mares (Sander Sjøkvist fra 60.), Joackim Jørgensen (Adeleke Akinyemi fra 77.), Vegard Bergan – Jon-Helge Tveita, Ask Tjærandsen-Skau (Cameron Cresswell fra 86.), Kristoffer Valsvik, Kristoffer Tønnessen – Eirik Schulze, Eman Markovic – Martin Ramsland (Matias Belli Moldskred fra 77.).

KFUM Oslo (4-2-3-1): Emil Ødegaard – Keivan Ghaedamini, Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Fredrik Kristensen Dahl – Robin Rasch, Remi-André Svindland (Moa Mahnin fra 87.) – Philip Romsaas (David Tavakoli fra 69.), Stian Sortevik (Tore André Sørås fra 77.), Bilal Njie (Johannes Hummelvoll Nuñez fra 87.) – Alagie Sanyang.