trikkeligaen

Sakor om fremtiden: – Åpen for alt

Klubbløse Vajebah Sakor (25) trener med Vålerenga denne uka. En retur til gamleklubben er uaktuelt nå, men midtbanespilleren er åpen for mye når han nå skal se etter et nytt sted å spille fotball.

VALLE (Dagsavisen): Tidligere Vålerenga-spiller Vajebah Sakor står uten kontrakt og arbeidsgiver for øyeblikket. Midtbanespilleren spilte sist for OFI Kreta i Hellas hvor kontrakten gitt ut denne sommeren. Derfor trener 25-åringen denne uka med VIF, hvor han var på lån fra Juventus i 2016.

– Det er hyggelig at jeg får lov til å være med her, og veldig gøy å holde formen ved like hos gamleklubben, sier Vajebah Sakor til Dagsavisen.

Selv om Sakor har et godt forhold til VIF, blir det med sikkerhet ingen retur til hovedstaden som fotballspiller med det første.

– Jeg kan trygt si at jeg ikke blir Vålerenga-spiller til høsten, men i fremtiden vet man aldri. Jeg er åpen for det meste, jeg, og det er veldig fint for meg at de tar meg imot og at jeg får trene med dem nå, sier han.

Vajebah Sakor i aksjon på VIF-trening. Til høyre: Seedy Jatta. Foto:

Tidlig utenlandsproff

De siste årene har Sakor vært i nederlandske Willem II og IFK Göteborg, før han tok turen til ferieøya Kreta og gresk fotball.

– Det har vært mye opp og ned de siste årene. I perioder har det gått bra, og så har jeg hatt noen skader her og der. Langtidsskader får man ikke gjort noe med, men da jeg kom tilbake igjen presterte jeg. Så det har vært mest oppturer, vil jeg si. De siste årene har vært veldig lærerike, og det har vært morsomt, sier han.

Spesielt i Hellas tok 25-åringen store steg, ifølge han selv.

– Der nede var det veldig bra fotball. Vi møtte jo klubber som Olympiakos, PAOK og AEK Athen, som jo er meget bra lag alle sammen. Man fikk testa nivået sitt skikkelig, rett og slett. Men nå føler jeg at jeg mestret nivået i Hellas, så jeg er klar for noe nytt nå.

Sakor som VIF-spiller i 2016. Foto:

Midtbanespilleren var tidlig et stort talent i norsk fotball, og debuterte på Askers A-lag som 15-åring i 2011. Han ble med det tidenes yngste spiller i 1. divisjon, og spilte 26 kamper for Asker i det som da het Addecoligaen og 2. divisjon året etter. I 2013 signerte Sakor for den italienske storklubben Juventus, hvor han spilte på juniorlaget før han dro på flere utlån.

– Jeg lærte ekstremt mye i Juventus. Der lærer man hva som skal til for å holde et høyt nivå, som jeg vet at jeg har inne. Jeg trenger bare en skadefri sesong nå, så blir det bra, sier Sakor.

Det er stor forskjell på synet på det mentale i fotballen i Italia kontra Norge, mener han.

– Hvor mye man vil, hvor sulten man er og vinnermentaliteten er helt annerledes i toppen og Juventus enn her hjemme. Der lærte jeg at alt sitter i hodet, og at ingenting kommer gratis.

Åpen fremtid

Selv om Sakor har stått uten klubb siden juli, stresser han ikke med å finne seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg har bare lagt alt det ansvaret der til agentene mine, og så skal jeg prøve å komme meg i form imens. Men overgangsvinduet stenger jo snart, så jeg skal jo ta en prat med dem om ikke altfor lenge. Jeg stresser ikke med det, og jeg stoler på at de finner en riktig klubb for meg.

Hvor han ender opp til slutt, vet spilleren lite om selv.

– Helt ærlig, så vet jeg ikke om hva slags klubber som er interesserte. Men jeg er jeg åpen for alt, og det viktigste er at jeg får spille i en bra liga. Jeg mener at jeg har potensial til å nå så langt jeg vil, og nå er jeg klar til å teste meg på et nivå over den greske ligaen, forteller Sakor og legger til:

– Jeg må finne et sted hvor jeg kan utvikle meg selv daglig med en god trenings- og kamparena.

Med en god smakebit på Juventus og Italia i bagasjen, er det ingen tvil om at 25-åringen kunne tenkt å prøve seg på et lignende nivå igjen.

– Drømmen er jo å se hvor god jeg kan bli, og å spille i topp fem ligaene i verden. Det mener jeg er mulig, og at jeg kan oppnå til slutt, sier midtbanespilleren avslutningsvis.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen