trikkeligaen

Vålerenga-backen ønskes av flere klubber: – Vi skal ha godt betalt

Sam Adekugbe (26) er ønsket av klubber i Ungarn, Polen og Tyrkia. Men Vålerenga gir ikke vekk venstrebacken på billigsalg.

Dagsavisen skrev i mai at Sam Adekugbe ønsker seg vekk fra Vålerenga, og at han føler seg klar for et høyere nivå.

Canadieren, som har utgående kontrakt på Valle, håper å dra videre allerede i sommer. Dagsavisen erfarer nå at ungarske Ferencváros, som har vist interesse over tid, fortsatt har Adekugbe høyt på ønskelisten. I tillegg er det konkret interesse fra en polsk og en tyrkisk klubb.

– Ferencváros var en av klubbene som forhørte seg rundt Sam i månedsskiftet april/mai, men de har ikke konkretisert noe etter det. Men vi har diskusjoner som pågår med Sam og agentene hans om hans videre framtid, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga.

– Det har vært flere interesserte klubber nå i juni også. Det er diskusjoner fram og tilbake der, men ingenting er foreløpig avklart, legger han til.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen (bildet) i Vålerenga gleder seg over å ha fått på plass måltyven Vidar Örn Kjartansson. Her på fredagens pressekonferanse på Intility Arena.

Vålerenga kan vente

26-åringens agent beretter også om mye bevegelse.

– Status med Sam er at det er konkret interesse fra flere klubber. Klubbene det er snakk om skal spille i Europa neste år, sier Adekugbe-agent Frank Johansen til Dagsavisen.

– Nå vil vi finne en best mulig løsning for Sam og Vålerenga. Vi får se hvordan det går i tiden som kommer. Sam ønsker noe nytt, og føler seg klar for et høyere nivå, legger Johansen til.

Dagsavisen skrev nylig at Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har brukt landslagspausen på å se etter potensielle nyervervelser. Fagermo bekreftet da at venstreback er en spesielt sårbar posisjon. Adekugbe vil vekk, og klubben har kun unggutten Oskar Opsahl som rent alternativ. Felix Horn Myhre kunne kanskje vært et alternativ, men han forsvinner til Brann når VIF-kontrakten utløper i slutten av juni.

– Skal vi selge Sam, må vi få så godt betalt at vi kan hente en god nok erstatter. Og blir han ikke solgt, trenger vi ikke en erstatter, sier sportssjef Ingebrigtsen.

– I hvert fall ikke før i januar?

– Alle skjønner jo at han ikke kommer til å være her i januar. Men er han her til da, har vi hele høsten og vinteren på å finne en erstatter.

– Adekugbe takler det bra

– Agenten til Sam sier at han ønsker seg videre, og at han føler seg klar for et høyere nivå. Spiller dét inn i hvordan dere tenker?

– Så lenge Sam er her, har vi lag. Vi har en liste med mulige erstattere, og er således godt forberedt hvis noe skulle skje. Men det er som jeg sier – skal noen ha Sam nå, må de bla opp godt nok med penger. Listen er grei å ha, og alle på den er åpenbart gode nok til å spille i Eliteserien, men i siste fase må trenerteamet finne en som også passer inn i vårt lag.

Adekugbes agent sier følgende til utspillet:

– Klart, det (overgangssum) er jo en problemstilling for enhver spiller som nærmer seg slutten av kontraktstiden. Men vi håper på en løsning i august, der VIF får betalt og dermed kan hente en erstatter, samt at Sam da kan ta det neste steget.

– Er denne situasjonen noe som surrer og går i bakhodet på Adekugbe nå? At fotballframtiden er uavklart?

– Jeg synes Sam takler dette bemerkelsesverdig bra. Både hos VIF og på landslaget. Men det er en fordel for alle parter at vi får til en rask løsning, sier Frank Johansen.

Mer fra Dagsavisen