Sport

Skeid-treneren før siste halvdel av sesongen: – Vi skulle ha ligget på klink nedrykk

Seks poeng er fasit for Skeid etter halvspilt serie. Det burde vært jumboplass, men håpet lever utrolig nok fremdeles, for oksene fra Torshov.

Hverken Stjørdals/Blink, Grorud, eller Skeid kan nok helt fatte at deres sesonger fremdeles ikke er fullstendig spolert etter halvspilt sesong. Alle tre lagene har tatt seks poeng, på de første 15 kampene. Når vi nå tar fatt på høstsesongen forstår nok alle tre klubbene at seks poeng på høstsesongen ikke vil være nok til å berge plassen.

– Vi er halvveis, superenkel forskning viser at vi må ta litt mer poeng i andre halvdel enn i den første, ler Skeid-trener Gard Holme, da vi besøkte han på treningsfeltet tidligere i uka.

At Skeid, med seks poeng, ligger på kvalik, syns han er veldig overraskende.

– Det er jo en rar sesong i den forstand at vi egentlig skulle vært håpløst langt bak. Vi har tatt seks poeng. Vi skulle ligget på klink nedrykk, men vi er på kvalik. Det er ikke håpløst i forhold til å berge plassen, men vi har satt oss i en litt vrien situasjon, med tanke på å havne på sikker plass når det er ferdig, innrømmer han.

Fornøyd med endringer

Det har vært en trøblete sesong for Skeid. I hjemmekampen mot Bryne for to runder siden kunne, og burde de har knappet innpå. Før kampen lå Bryne fire poeng foran Skeid. Etter oppgjøret var avstanden økt til sju.

Da varslet Gard Holme endringer.

Og han syns han fikk fine svar i bortekampen mot Åsane. Skeid leda 0-2, og hadde stø kurs mot tre poeng, da det sto 1-2, fem minutter før slutt. Da dommeren blåste av, var Skeids 13. tap et faktum. 13 tap på 15 kamper. Ingen lag i ligaen har like mange tap som Skeid. Likevel har de to lag under seg. Forklaringen er blant annet at nabo Grorud ennå ikke har vunnet en kamp denne sesongen.

Til tross for det vonde nederlaget i Bergen var Holme fornøyd med mye av det gutta hans leverte i kampen.

– Vi har gjort noen endringer. Vi har endra litt på struktur i spillet vårt. Selvfølgelig kommer vi litt til å endre oss litt fra kamp til kamp, i forhold til motstander, men vi har gjort noen endringer for å prøve å få fram de positive ferdighetene hos hver enkelt. Jeg syns vi traff godt på det mot Åsane. Jeg syns backa våre kommer mer til sin rett i måten vi spilte på der. De sentrale kommer mer til sin rett, vi får det beste ut av Marcus (Melchior). Jeg syns vi får en Bendik (Rise) mer involvert i det offensive spillet vårt, som gjør at vi skaper veldig mye, forklarer Skeid-sjefen.

Han varsler samtidig at det sannsynligvis kommer til å skje litt på overgangsmarkedet i august, for å få på plass det siste, lille de mangler.

– Så skal vi også gjøre noen endringer med tanke på spillere inn, og ut. Som jeg håper skal forsterke oss til resten av sesongen, forteller Holme.

Det er snakk om både keeper, forsvarer, midtbanespiller, og en angriper.

Spissen Gabriel Andersen virker allerede å være på vei bort fra klubben.

– Vi må klare å stå i det

Holm tar oss med tilbake til tegnebrettet, for å prøve å forklare hvordan Skeid kommer til å se ut denne høsten.

– Vi har spilt med fem bak hele sesongen, men med fire mot Åsane. Det er en åpenbar endring. I høyt press er vi i en formasjon, i moderat press en annen, og i lavt press i en tredje formasjon, sier Holme, og fortsetter:

– Ligger vi mye bakpå ser det ut som vi er fem bak, mens i en kamp hvor vi ønsker å presse høyt, som mot Åsane, ser det ut som 4-4-2, mens vi sjøl kalte det noe midt imellom, smiler han.

Et lag i motgang får ofte mange trenere. Supportere, og andre som følger Skeid tett lanserer jevnt og trutt nye ideer. Både med tanke på formasjoner, og laguttak. Gard Holme virker imidlertid å ha valgt sin vei. Når han snakker om endringer, er det ikke snakk om revolusjon. Det handler om å forbedre det de allerede har.

– Den største utfordringa vår nå er at vi må klare å endre oss, samtidig som vi ikke endrer for mye, og leter etter nye løsninger hele tiden. Vi må klare å stå i det vi står i, og ha tro på det vi holder på med, samtidig som vi gjør de små justeringene, som både forbedrer det som ikke har vært bra nok, men også får fram enda mer av styrkene i vårt eget lag. Det syns jeg vi traff på en måte veldig, veldig godt på mot Åsane. Jeg syns vi får fram styrkene i gruppa vår på en veldig god måte, forklarer Holme.

Slipper inn for mye

Men når man igjen sto igjen med null poeng, kan man jo ikke være fornøyd. Laget har sluppet inn tre, eller flere baklengsmål i sju av de første 15 kampene. Totalt har det blitt 34 baklengsmål. Ingen lag har sluppet inn flere.

– Det mange faktorer som gjør at vi slipper inn for mye mål. En av dem er rett og slett selvtillit. Vi blir litt prega at vi har sluppet inn mange mål over tid, og da har vi ikke den tryggheten, og den selvtilliten i det spillet foran eget mål, som gir oss roa nok til å håndtere de situasjonene som kommer. Vi skal håndtere de sjansene som Åsane skaper på oss mye, mye bedre. Det vet spillerne, og det er de kapable til, men i en periode med litt lite selvtillit så hender det man agerer litt annerledes enn man burde, forklarer Holme.

En tung første halvdel har det vært. Men med sju poeng opp til helt sikker plass har ikke Holme begravd drømmen ennå.

- Grorud lå vel åtte poeng bak når det var sju-åtte runder igjen i fjor. Så det kan snu fryktelig fort. Vi er veldig nærme å finne den nøkkelen, og knekke den koden som gjør at vi tar flere seiere. Og da skal det ikke så altfor mye til før de poenga opp er spist opp, så det er fortsatt målet det, men vi må gjøre det, ikke bare prate om det, avslutter han.

Skeid innleder siste halvdel av sesongen med hjemmekamp mot Raufoss på søndag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen








Mer fra Dagsavisen