Sport

NM-bronse til Ullerns basketdamer: – Smaker utrolig bra!

Ullerns damelag i basket vant NM-bronse i helgen etter 76-69-seier over Asker. Bronsen smakte som gull.

Bronsen ble sikret etter en sterk 76-69-seier over Asker. Kampen var en skikkelig berg-og-dalbane – Ullern ledet tidlig i andre periode med elleve poeng (31-20), mens Asker ledet med ti poeng (41–31) tidlig i den tredje.

Det sto 57–57 etter tre av fire perioder, og på 69–69 var det ulidelig spennende. Da viste Ullern muskler – Halvorsen satte inn to poeng til 71-69, før Asker bommet. Malin Schneidt satte to straffer til 73-69, Asker bommet igjen, Micol Torresani satte to straffer, Asker mistet ball og Schneidt scoret på nok en straffe. Dermed endte det 76–69.

– Jeg er strålende fornøyd med bronse i år. Med de forutsetningene vi har hatt er det et særdeles godt resultat. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å prestere vårt aller beste som lag når det virkelig gjelder og spille tre av sesongens beste kamper i sluttspillhelgen – og ikke minst er jeg stolt av fremgangen vi har vist de siste to månedene av sesongen. Så når sluttsignalet gikk og seieren var et faktum var det en veldig glede og stolthet jeg kjente på, sier Tori Solberg Halvorsen.

– Spesiell sesong på flere måter

Hun var bronsefinalens beste med 22 poeng, 7 returer og 6 assists, og har vært en bærebjelke for dette Ullern-laget hele sesongen.

– Det har vært en spesiell sesong på flere måter, og jeg er veldig fornøyd med å ende sesongen som vi gjorde. Det har vært mye uforutsigbarhet i forbindelse med korona og et trenerbytte underveis i sesongen, men jeg syns vi har stått fint i det som lag og klart å omstille oss mot slutten av sesongen. Ståle har lang fartstid i Ullern fra tidligere år, så selv om det ble ny trener var det også mye kjent for mange av oss, sier Halvorsen.

For ut i sesongen kom nemlig meritterte og dyktige Ståle Frey inn som trener.

– Det smaker utrolig godt med den bronsemedaljen. Denne helgen har vært en stor triumf for oss på alle måter. Gitt vårt utgangspunkt, da Tori og jeg overtok som trenere i november, så har denne reisen vært fantastisk inspirerende å være med på. Vi startet helt på scratch i nov. og har jobbet med struktur, kollektivt spill i både forsvar og angrep og spilleforståelse og samspill. Dette er langsiktige prosesser og vi hadde ikke god tid, sier han og fortsetter:

– Men vi rakk akkurat å sette ting brukbart sammen og i tillegg gjøre justeringer i kampene. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd en sånn moral og spilleglede i et lag før, og det ble vår viktigste komponent. Aldri før har jeg kommet inn i garderoben etter et 28 poengs tap (for Ulriken i semifinalen) og bli møtt av en øredøvende jubel og en gjeng som hopper og danser og feirer.

Ullern-trener Ståle Frey må ha hatt de kuleste buksene i Bergen sist helg.

Moen tilbake hjalp

Assistenttrener Halvorsen er full av lovord om Frey.

– Han er en veldig dyktig trener som har klart å samle laget om mål, retning og spillestil, med fokus på glede og utvikling.

Det er også Tina Moen, som kom til Ullern etter seks sesonger i svensk basket, like før sluttspillet. Hun hadde 22 poeng, 10 returer og 5 assists i bronsefinalen.

– Ståle har gjort en veldig bra jobb på den korte tiden han har vært med laget. For min egen del var det perfekt å komme inn i laget og være med på en sånn avslutning på sesongen. Å spille med Tori igjen var utrolig kult! Vi hadde ett samhold i gruppa som jeg tror hjalp oss til å vinne de jevne kampene nå i sluttspillet, sier Moen.

– Denne bronsemedaljen smakte utrolig godt. Spesielt siden det var en tøff kamp der vi lå under så lenge. Jeg tror ikke så mange hadde regnet med at vi skulle vinne, men det gjorde vi, sier hun.

Hele sluttspillet ble avgjort i Frøya Arena i helgen, der Ullern åpnet med å slå Midtbyen 64–57 i kvartfinalen etter 21 poeng og 9 returer fra Halvorsen, samt 18 poeng og 13 returer fra Tina Moen.

Bronsen var gull verdt for Tori Solberg Halvorsen og Tina Moen på Ullerns damelag i basket.

– Betød mye for oss

Semifinalen ble tapt med 28 poeng etter 69–97 for Ulriken, mens det ble som nevnt bronse etter seier over Asker.

– Etter kampen fikk jeg høre fra flere i publikum at det var lenge siden de hadde sett et lag bli så glad for bronse. Det betød mye for oss, sier Felicia Dyngeland-Sunden.

Men at det skulle bli bronse, var det ikke mange som hadde trodd etter null seirer og fire tap etter de fire første kampene.

– Totalt sett med en sesong med nedturer og oppturer. Ekstremt gøy at vi klarte å hente oss inn i løpet av sesongen og nå målet vårt, selv om alle omstendigheter ikke har vært helt optimale til visse tider. Jeg synes også det er veldig gøy at vi prestere veldig bra i helgens tre kamper, sier hun og forklarer:

– Vi spiller jevnt med Ulriken ut til 3. periode i semifinalen, og klarer å hente inn ledelsen til Midtbyen i kvartfinalen og ledelsen til Asker i bronsefinalen og ta de rette avgjørelsene i sluttminuttene. Vi er derfor veldig fornøyde med helgens prestasjon og dette er et NM som jeg kommer til å huske for livet, sier Sunden.

Og hva det betyr for Frey?

– Vi trenere lever av og med responsen fra gruppa vår. Responsen, energien og positivitet i denne gruppa er helt fantastisk. Vi har det gøy sammen, vi har det gøy på trening og vi jobber samtidig hardt. Sånt gir et godt grunnlag for å bygge videre på en god kultur. Denne gruppa inspirerer meg og gjør meg til en bedre trener. Jeg gleder meg til sommertrening og neste sesong, sier han.

Mer fra Dagsavisen