Men Grüner scoret i hvert fall mål

(Grüner - Stjernen 4-9). Grüner gikk på sitt tiende strake tap, men det er mulig å se lyspunkter.

En katastrofal midtperiode ødela denne kampen for Grüner i eliteserien i ishockey, da de måtte se seks pucker gå inn bak keeperne Quentin Papillon og Mikkel Wik i løpet av ti minutter. Da ble det både timeout og keeperbytte for å prøve demme opp for det skredet som hadde gått.

Og Grüner avsluttet i hvert fall ved å spille 1–1 i den avsluttende perioden der også skuddstatistikken endte uavgjort 13–13.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Et lite sammenbrudd

Men for å ta det kronologisk: Stjernen kom best i gang i Grünerhallen ved å sette inn de to første scoringene før Ove Guzzi reduserte for Grüner snaut fire minutter før første pause.

Da fikk Grüner litt blod på tann og da Rolf Thomas Aastad utlignet til 2–2 sju minutter ut i midtperioden, så jo dette neste lystig ut.

Men hva skjedde da?

Halvannet minutt etter utligningen kom skredet. Stjernen vant de avgjørende duellene og var selvfølgelig dødelig effektive. Det så ut som Grüner gikk på lengdeløpsskøyter.

Fire scoringer ble hamret inn bak Papillon i løpet av fem minutter. Da kom Mikkel Wik inn i goalen, Stjernen scoret umiddelbart igjen før Tobias Skuterud fikk inn en redusering før Stjernen kunne gå til den siste pausen med 8–3 ledelse.

Siste seier kom i januar

I den siste perioden satte Petter Sandboe Andersen inn Grüners fjerde mål med et hardt skudd opp i vinkelen før Stjernen fikk fastsatt sluttresultatet til en seksmålsseier.

Sist disse lagene møttes endte det 8–0 til Stjernen, men det var i Grüners verste periode i vinter da de spilte tre kamper på rad uten å score.

Denne kvelden kunne de trøste seg med fire mål, det meste de har scoret siden de slo Manglerud Star 4–1 25. januar. Det er også siste gang Grüner vant en kamp.

Nå avsluttes serien mot Vålerenga i Grünerhallen torsdag før sluttspillet begynner for å unngå nedrykk. Der blir motstanderne Manglerud Star, Narvik og Comet eller Lørenskog. To av lagene holder seg. Og det er disse kampene Grüner nå i praksis forbereder seg til.

---

Eliteserien ishockey menn tirsdag, 44. runde:

Grüner – Stjernen 4–9 (1-2, 2-6, 1-1)

Grünerhallen: 400 tilskuere.

1. periode: 0–1 (2.34) Ole Einar Engeland Andersen (Håkon Stormli), 0–2 (14.26) Jarl Fredrik Tillman (Kevin Davis, Andersen), 1–2 (16.13) Christoffer Gozzi (Sebastian Labori Christiansen, Marius Carho Hansen).

2. periode: 2–2 (27.07) Rolf Thomas Bendixen Aastad (Mattias Brenne Halvorsen), 2–3 (28.47) Riley Brace (Davis), 2–4 (30.21) Austin Cangelosi (Patrick Newell, Andersen), 2–5 (33.18) Newell (Cangelosi), 2–6 (33.30) Jonathan Hermansson (Newell, Cangelosi), 2–7 (34.27) Artur Niskakangas (Kåre Benjamin Byrkjeland, Tyler James Coulter), 3–7 (37.41) Tobias Skuterud (Aastad, Joakim Aarseth Opsahl), 3–8 (38.21) Stian Hansen (Mikael Mikalsen, Jonathan Hafsmoe).

3. periode: 4–8 (42.12) Petter Andersen (Sean-Michel Sunnqvist, Sander Frøberg), 4–9 (51.55) Hermansson (Newell, Cangelosi).

Utvisninger: Grüner 7 x 2 min., Stjernen 6 x 2 min.

Skuddstatistikk: 27-49 (8-15, 6-21, 13-13)